• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La masia de Can Rigal, patrimoni arquitectònic de L'H i Catalunya que es continua degradant

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 17. 05. 2022

La masia de Can Rigal, patrimoni arquitectònic de L'H i Catalunya que es continua degradant

L'Ajuntament continua reclamant al Barça la cessió de l'edifici històric per rehabilitar-lo

Can Rigal continua sent un focus de brutícia, barraquisme, assentaments irregulars i consum de drogues. El Futbol Club Barcelona, el principal propietari dels terrenys, assegura que fa manteniment de forma "periòdica", tot i que aquestes tasques no es perceben ni a l’edifici històric de la masia ni a l’entorn, que continuen degradats.

L’edifici continua apuntalat i amb signes evidents de degradació. Als terrenys del voltant hi ha assentaments de persones que viuen en furgonetes a la zona d’aparcament a tocar de l’estació de FECSA, barraques, infra habitatges, una zona on en consumeix droga de forma habitual i brutícia arreu.

Daniel Giménez Barbey, president de l’Associació de Veïnes i Veïns de Pubilla Cases, ha posat l’accent en el fet que “tot això és un mal exemple que dóna molt mala imatge dels barris i de tota la ciutat”.

Fonts del FC Barcelona han explicat als Mitjans de Comunicació de L'Hospitalet que fan treballs de manteniment de forma "periòdica", però també admeten que les situacions d’incivisme són habituals i contraresten aquestes tasques.

No obstant això, hi ha zones de Can Rigal on la brutícia i les deixalles sembla que porten molt de temps.
A la Carretera de Collblanc només hi ha un cadenat. Però a l’altra banda, a l’avinguda Manuel Azaña, la tanca és oberta i s’hi pot accedir sense cap entrebanc, tot i el risc dels forats a la vegetació.

L’Ajuntament ha reclamat en diverses ocasions la cessió de la masia del segle XVIII per poder rehabilitar-la, ja que es troba en molt mal estat de conservació. L’última vegada que el Consistori va fer-ho va ser arran d’una moció aprovada per unanimitat al Ple de l’octubre de 2018.

L’Associació de Veïns de Pubilla Cases creu necessari que el Barça rebi més pressió institucional encara. “L'Ajuntament de L’Hospitalet té molta força i si el Barça no li fa cas pot anar a la Generalitat per pressionar perquè a Can Rigal es faci tot allò que s’ha de fer, que s’hi ha de fer molta cosa”.

El passat mes d'abril l’alcaldessa, Núria Marín, tornava a posar sobre la taula el desmantellament de la sub estació de FECSA, una de les actuacions previstes en el projecte de Can Rigal que l’any 2004 van signar el Barça, l’Ajuntament de L’Hospitalet i la companyia elèctrica, un projecte que també preveia una promoció d’un miler d’habitatges i un parc de 8 hectàrees.

A banda d’això, a Can Rigal també continua sense concretar-se la construcció del nou Hospital General de l’Hospitalet, que substitueixi l’antic edifici del carrer Josep Molins i que eviti que milers de veïnes i veïns de la zona Nord de la ciutat hagin de ser atesos al Moisès Broggi, de Sant Joan Despí.