• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’ICO celebra el Dia Europeu de la Infermeria Oncològica

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 18. 05. 2022

L'ICO celebra el Dia Europeu de la Infermeria Oncològica

TV de L'Hospitalet ha visitat l'hospital oncològic

El Dia Internacional Europeu de la Infermeria Oncològica té entre d'altres objectius reconèixer la contribució de la infermeria oncológica, reforçar la importància de la formació especialitzada i el reconeixement d’aquesta disciplina com a especialitat. 

Les malalties oncològiques i el seu enfocament han esdevingut un dels principals reptes de salut per a la societat. En aquest sentit, l'atenció oncològica integral i multidisciplinària que ofereix l'ICO és reconeguda com a un model de referència. En aquest context, la infermera és part fonamental dels equips multidisplinaris que atenen al malalt i donen suport a les famílies en qualsevol fase de la malaltia i tractament, no només en tot allò referent a les cures, sinó en tots els àmbits de l'atenció i la recerca.

TV de L’Hospitalet ha visitat avui l’ICO, l’Institut Català d’Oncologia, per conèixer de primera mà la feina de les més de 200 infermeres que treballen en aquest hospital.

A la Maria José Fernández, pacient de l'ICO,  li van diagnosticar un tumor de colon amb metàstasi al fetge. Va ser un cop dur que encara li costa assimilar. Es troba en ple procés de tractament amb quimioteràpia cada quinze dies. Les infermeres tenen un paper de vital importància durant tota la malaltia, des del diagnòstic es crea el primer vincle. Elles acullen al pacient i a la família i els acompanyen durant tot el procés.

Maria José Fernández ha explicat que “per a mi la meva infermera és imprescindible perque m’ajuda, m’aconsella, em dóna suport i ànims. En molts moments fa de psicòloga, és fonamental durant el procés que he de seguir per superar la malaltia”

De la seva banda, Raquel Egido, infermera de l’ICO, ha assegurat que “som les responsables de coordinar les necessitats del pacient i de la seva família al llarg de tot el procés assistencial que pot anar en alguns casos des de la prevenció, passant pel diagnòstic, pel tractament, evidentment de la curació, o quan lamentablement això no pot ser també estem al costat acompanyant-los fins a la etapa final de vida”.

Aquest pacients passen moltes hores en els hospitals de dia per rebre el tractament, i allà també hi són les infermeres que es posen al capdavant de la situació. Son elles les que preparen els tractament garantint sempre la seguretat del pacient, i resolent els seus dubtes

Maria Jose Fernández ha afirmat que “la vida et dóna un cop que et posa tot a l'inrevés, però ella esta allà, per ensenyar-te, per educar-te en la teva alimentació, en el teu dia a dia. Jo sé que si tinc qualsevol molèstia encara que estigui a casa, la puc trucar i està sempre al 100% al meu costat”.

El càncer va molt més enllà del diagnòstic. Són 365 dies a l’any d’incertesa, quan una persona pateix aquesta patologia es troba en un moment de vulnerabilitat a tots els nivells. I les infermeres es troben al seu costat, establint una relació molt especial.