• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Anticorrupció descarta irregularitats en les subvencions de Generalitat i Diputació al Consell

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 18. 05. 2022

Anticorrupció descarta irregularitats en les subvencions de Generalitat i Diputació al Consell Esportiu

La fiscalia demana que les noves pericials se centrin en les aportacions de l'Ajuntament entre el 2016 i 2019

La Fiscalia Anticorrupció no veu irregularitats en les subvencions que la Diputació de Barcelona i la Generalitat van concedir al Consell Esportiu de L'Hospitalet. En canvi demana que s’investiguin les justificacions de les subvencions aportades per l’Ajuntament durant quatre exercicis. D’altra banda, hi ha noves filtracions periodístiques sobre el contingut del mòbil de l’alcaldessa requisat per la UDEF el 2020. 

En un escrit del fiscal Luis García Cantó, delegat d’Anticorrupció a Barcelona, adreçat al Jutjat d'Instrucció 2 de L'Hospitalet i del qual informen diferents mitjans de comunicació aquest dimecres, es demana acotar les proves pericials demanades a la Intervenció General de l’Estat només a les subvencions concedides per l'Ajuntament de L'Hospitalet entre els anys 2016 i el 2019. La fiscalia descarta analitzar les aportacions de Generalitat i de Diputació perquè no hi veu indicis d'irregularitats.

El fiscal planteja que s'avaluïn si l'Ajuntament va comprovar que les subvencions es justificaven adequadament i si es van fer servir per allò previst.

D’altra banda, també aquest dimecres El Periódico de Catalunya publica una informació de la policia nacional sobre el contingut del mòbil de l’alcaldessa Núria Marín, el qual li van requisar el 2020 després que hagués declarat davant la UDEF.

Segons aquest mitjà, l’anàlisi dels registres del telèfon no aporta dades noves sobre les presumptes anomalies en el Consell Esportiu, ni converses clarament incriminatòries contra Marín. Tot i això, la policia interpreta que “va existir una abstenció objectiva i deliberada" per part de l’alcaldessa en no donar "el tractament que com autoritat de la ciutat li corresponia” davant als fets presumptament delictius que el regidor socialista Jaume Graells li havia explicat amb anterioritat.

El agents –informa El Periòdico– també qüestionen que el PSC tampoc hagués adoptat cap mesura disciplinària sobre els investigats.

La causa general del cas del Consell Esportiu, encara en fase d’instrucció, hi ha prop d’una vintena de persones investigades, entre elles l’alcaldessa Núria Marín, i fins al moment s’ha saldat amb dues dimissions polítiques: la dels regidors Cristian Alcázar i Cristòbal Plaza, implicats a més en una peça separada pel presumpte acomiadament irregular d'aquest últim.

El jutjat d’instrucció número 2 de L’Hospitalet investiga presumptes irregularitats comptables i desviaments de fons públics en l’entitat Consell Esportiu de L'Hospitalet.