• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El PSC assegura que els pressupostos de l'Estat preveuen l'inici del soterrament de les vi

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 25. 10. 2021

El PSC assegura que els pressupostos de l'Estat preveuen l'inici del soterrament de les vies

També hi ha una partida per a un centre d'interpretació medieval al castell de Bellvís

L’inici de les obres per al soterrament efectiu de les vies de tren i la rehabilitació i la creació d’un centre d’interpretació de l’època medieval al castell de Bellvís, de la Torrassa, seran dos aspectes cabdals, pel que fa a la ciutat, en els Pressupostos de l’Estat per a 2022. Així ho han detallat els càrrecs locals del PSC, encapçalats per l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, en una roda de premsa, la seu de la federació local del partit, a Santa Eulàlia.

Pel que al projecte de soterrament ferroviari, tant de la línia de Vilanova, al Sud de la ciutat, com de la línia de Vilafranca, per la banda Nord, Núria Marín ha dit que la licitació i l’inici de les obres estan pressupostats, tot i que no ha volgut concretar una data per no generar falses expectatives.

"El projecte s'està treballant i l'equip de govern municipal no en té cap dubte que ADIF complirà el compromís que ens ha donat. I en aquest sentit estem tranquils, tot i que tampoc no deixem de trucar permanentment", ha dit Núria Marín

Marín també ha donat per segura, ja sigui amb recursos de l’Estat o del propi Ajuntament, la remodelació del pont de l’avinguda Josep Tarradellas que dóna accés al parc de Can Buxeres, i ha afirmat que es tracta "d’una situació del segle XIX a la qual cal adequar a les necessitats del segle XXI".

Núria Marín també ha anunciat que els Pressupostos de l’Estat preveuen cofinançar al 50% una partida de 2 milions d’euros per conservar el castell de Bellvis i fer un centre dedicat al món medieval.

Segons Marín, l'objectiu és preservar tant com sigui possible el que queda del castell de Bellvis "i fer un espai d'interpretació del món medieval per tal que qualsevol persona, no tan sols de L'Hospitalet sinó d'allà on sigui, hi tingui un punt de referència".

De la seva banda, la diputada socialista al Congrés, Mercè Perea, ha reivindicat el caràcter social dels Pressupostos de l’Estat, i ha destacat que 6 de cada 10 euros aniran destinats a polítiques d'atenció social.

Entre d’altres mesures, n'ha destacat els bonus d’habitatge, de 250 euros, i de cultura, 400 euros, adreçats al jovent, la pujada del salari mínim, l’actualització de les pensions, l’augment del 23% per atendre la dependència i la creació de 200.000 noves places de FP.

Segons Perea, son partides que també beneficiaran la ciutadania de l’Hospitalet i "ajudaran a superar la crisi de forma justa". En aquest sentit, Mercè Perea ha instat el Govern de la Generalitat a fer uns pressupostos en la mateixa línia social i ha fet una crida a les forces polítiques catalanes al Congrés perquè donin suport a uns pressupostos de l'Estat "que beneficien Espanya i Catalunya" i garanteixen un elevat nombgre d'inversions a Catalunya.