• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El cementiri municipal es prepara per Tots Sants

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 29. 10. 2021

El cementiri municipal amplia horaris per Tots Sants

Fins el 2 de novembre, obert ininterrompudament de 9 a 18h i cal fer ús de mascareta

Com cada any, amb motiu de la celebració de Tots Sants i dels Fidels Difunts, el cementiri municipal de L'Hospitalet amplia horaris i serveis fins al 2 de novembre. L’ús de la mascareta continua sent obligatori a tot el recinte. La tècnica responsable del Cementiri Municipal, Esther Soto ens dóna més detalls a l’espai de l’entrevista de l’Informatiu.

Fins al dia 2 de novembre, festivitat dels Fidels Difunts, el Cementiri Municipal està obert ininterrompudament de 9 del matí a 18h de la tarda. Una mesura que serveix perquè les visites es facin fora del cap de setmana de l’1 de novembre i les hores punta del migdia. Segons Esther Soto “aquest any esperem més afluència que l’anterior ja que llavors hi havia moltes restriccions degut a la pandèmia. Ja ha s’han obert els serveis al públics, s’han posat de reforç, es desinfecten dos cops al dia les zones comunies, i s’ha d’utilitzar la mascareta i respectar la distància social. La gent però està molt conscienciada”.

Aquestes actuacions es complementen amb l’increment dels serveis de la Guàrdia Urbana, els agents cívics, els vigilants de seguretat i la brigada municipal que segons la tècnica responsable del Cementiri “són indispensables per mantenir la seguretat i per poder donar un servei correcte als ciutadans. Durant altres anys en aquestes dates hem tingut entre 700 i 800 visitants al dia, amb un pic d’entre 4.000 i 5.000 el dia 1 de novembre”.

En resposta a una moció aprovada per unanimitat pel Ple Municipal, l'any que ve el cementiri disposarà d'un espai de dol perinatal per facilitar l'acompanyament a les famílies que pateixen la pèrdua d'un fill o filla durant l'embaràs o després del part. De fet apunta Esther Soto, “abans que s’aprovés aquesta moció ja tenim previst incloure aquest espai al cementiri. Es farà a la part de dalt a la zona del carrer Teide en un dels jardins i inclou un mosaic amb papallones blanques. Serà un espai recollit i de record”.

El Cementiri Municipal està sent objecte els darrers anys de tot un seguit de reformes i obres de millora de les seves instal•lacions. L'any passat, per exemple, es va ampliar el servei de columbaris amb 170 espais nous per dipositar-hi les urnes funeràries. El cementiri ha de ser un espai obert ja que “la mort també forma part de la vida”.