• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La família Parera dona la col·lecció de retrats dels seus avantpassats al Museu de L'H

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 29. 09. 2022

La família Parera dona la col·lecció de retrats dels seus avantpassats al Museu de L'H

Les pintures mostren diverses personalitats polítiques i socials de la història de la ciutat

La família Parera, amb 240 anys de presència documentada a la ciutat, ha donat al Museu de L'Hospitalet retrats dels seus avantpassats. Es tracta d'una col·lecció de nou quadres que recullen sis generacions d'una saga que ha marcat la història de la ciutat, amb diverses personalitats que han deixat un llegat en la vida política i social del municipi, entre ells dos alcaldes.

Un dels membres de la família, Anton Parera, explica que "el nostre quatre-besavi, Pau Parera, va ser un dels creadors del canal de la Infanta, que va ser una innovació espectacular per a L'Hospitalet que va transformar la Marina en uns terrenys on es van arribar a fer quatre collites cada any".

La saga dels Parera també ha estat molt lliga a la política municipal. "El fill d'en Pau Parera, l'Antoni, va ser alcalde de L'Hospitalet i el creador del Casino del Centre. Va ser una obra social perquè amb els seus amics van donar els terrenys i finançar la construcció de l'edifici. I el seu nét, en Josep Parera, també va ser alcalde i cap del Sometent del Baix Llobregat", explica.

Una empremta que els Parera volen recordar i compartir amb la ciutadania. Per això han cedit els retrats dels seus avantpassats al Museu de L’Hospitalet. "És una història que està viva i que no es pot perdre. Ens va semblar que el Museu seria un bon lloc perquè estiguessin tots els Parera reunits", assegura l'Anton.

Per tal de preservar aquesta memòria, el director del Museu de L'Hospitalet, Josep Maria Solias, explica que "primer vam documentar les obres i després hem fet una restauració a fons de tots els retrats amb l'ajut de la Generalitat".

Des de l'Ajuntament han volgut agraïr la donació de les obres amb un acte de reconeixement a la família Parera presidit per l'alcaldessa, Núria Marín. També hi ha assisit el tinent d'alcaldia de Cultura, David Quirós, que ha afirmat que "gràcies a la generositat de la família ara podem exposar els retrats i ja formen part del patrimoni de la ciutat. Han decidit que tothom pugui gaudir no només dels quadres sinó també de la història d'allò que representa la família Parera a la nostra ciutat".

Els retrats estaran exposats a l’Harmonia fins a finals de la setmana vinent. Després, s’incorporaran al fons del Museu i estaran disponibles per a exhibicions temporals o itinerants arreu de Catalunya.