• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'H acull unes jornades de debat sobre l'economia social i solidària a l'àrea metropo

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 30. 09. 2022

L'H acull unes jornades de debat sobre l'economia social i solidària a l'àrea metropolitana

Hi han participat ateneus cooperatius i tècnics d'ajuntaments i ens supramunicipals

El Centre Cultural Tecla Sala ha estat l'epicentre de l'economia social i solidària a l'entorn metropolità de Barcelona  amb dos dies de debats i taules de treball. Una iniciativa que ha permès compartir diagnosis i necessitats del territori i, alhora, donar a conèixer alguns dels projectes que es duen a terme en àmbits com la mobilitat sostenible, l’alimentació ecològica o l’habitatge cooperatiu.

Des de La Col·lectiva, l'Ateneu Cooperatiu de L'Hospitalet -un dels cinc ateneus metropolitans que han organitzat jornades, es tracta d'un model econòmic centrat en la comunitat que, asseguren, és especialment necessari en un moment de crisi econòmica, social i climàtica.

Així, Brisa Luque, tècnica de La Col·lectiva, explica que "l'economia social i solidària té una voluntat de transformació del model de col·lapse en què ens trobem, amb uns valors i unes pràctiques que parlen de sostenibilitat ambiental i de posar la vida al centre. Això és fonamental en una situació actual de crisi en què probablement hi haurà grans problemàtiques a les ciutats".

Durant els debats també s'ha reflexionat sobre quins són els principals reptes de futur a l'hora d'impulsar un nou model econòmic metropolità. En aquest sentit, s'ha posat l'accent en el paper de les administracions.

Per Ricard Gomà, director de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, "perquè la metròpoli de Barcelona pugui arribar a ser un referent de l'economia social i solidària cal que s'enforteixin de manera simultània les pràctiques socials i també les polítiques públiques, en concret les que els ajuntaments puguin portar a terme amb la voluntat d'apostar de veritat per aquest model. A més, l'Àrea Metropolitana de Barcelona és un actor que s'hauria de situar en aquest escenari".

A partir de les conclusions de les jornades, les entitats participants s'emplacen a seguir consolidant l'entorn metropolità com a espai d'articulació de l'economia social.