• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El servei Gestímul, de Santa Eulàlia, es trasllada a un nou local més cèntric

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 29. 09. 2022

El servei Gestímul, de Santa Eulàlia, es trasllada a un nou local més cèntric

A banda dels tallers d'estimulació cognitiva, oferirà assessorament familiar

La Fundació Santa Eulàlia ha traslladat el primer local de Gestímul que va obrir al barri, l'any 2003, a la Plaça Pius XII. El nou espai, destinat a l'estimulació cognitiva de la gent gran, és més ampli i els permet oferir assessorament a les famílies de manera permanent. 

Els 24 usuaris del programa Gestímul, de la Fundació Santa Eulàlia i Fundació Sant Roc, gaudeixen des de fa una setmana d'un nou espai per als tallers d'estimulació cognitiva. El local és troba al mateix barri però ara en una ubicació més cèntrica, just davant de la Plaça Pius XII i el Mercat Municipal.

La neuropsicòloga i coordinadora de Gestímul a Santa Eulàlia, Berta Murillo, ha explicat que "aquest nou local, a banda de ser més ampli i més lluminós, ens permet oferir assessorament familiar amb una integradora social que està permanentment".

Els usuaris i usuàries del programa, que acudeixen a Gestímul per treballar la memòria i les relacions socials, es mostren molt contents del canvi d'espai. Per a la María Cantos, usuària de 84 anys que ja assistia als tallers a l'anterior local del carrer Uva, "aquest centre és més maco, però jo ja estava contenta perquè les persones són les mateixes. L'única diferència és que fa més goig".

Gestímul és un servei pensat per a les persones grans amb dèficit de memòria, demència o principis d'Alzheimer que es va instal·lar Santa Eulàlia, per primera vegada, l'any 2003. Donat l'augment de la demanda, la Fundació Santa Eulàlia ha obert des de llavors dos centres més, un a Collblanc i l'altre a Sant Josep des d'on atenen cada any un centenar de persones que assisteixen, en molts casos, per recomanació mèdica.