• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

S’inicien les licitacions per connectar les línies Llobregat i Vallès de FGC

  • S'inicien les licitacions per connectar les línies Llobregat i Vallès de FGC

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 14. 01. 2022

S'inicien les licitacions per connectar les línies Llobregat i Vallès de FGC

Cap al 2026, es podrà viatjar de L'H a Terrassa i Sabadell sense canviar de transport

D’aquí quatre o cinc anys, la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que travessa L’Hospitalet, no finalitzarà a la plaça d’Espanya sinó que continuarà i connectarà amb la del Vallès. Aquesta gran obra es farà a través d’un túnel pel centre de Barcelona. Els primers passos d’aquesta fita s’inicien ara.

La connexió entre les dues línies de FGC inicia ara els primers tràmits per a la seva realització. En concret, el Departament de Territori licita per un valor de 7 milions d’euros el desviament dels serveis afectats en el trajecte del nou túnel entre plaça d’Espanya i Gràcia, a Barcelona. Aquests primers treballs començaran a l’estiu i tindran una durada de 14 mesos. Aquests treballs consisteixen en el desviament dels serveis –xarxa d’aigua, de sanejament, telefonia, cable, gas o electricitat– que es veuen afectats per l’execució de les obres previstes per a perllongar la línia Llobregat-Anoia.

Aquesta obra de prolongació comportarà la construcció a Barcelona de 4 quilòmetres nous de túnel i de tres noves estacions, així com la remodelació de l’estació de Plaça Espanya. Aquesta connexió entre les dues línies de FGC permetrà en el futur als usuaris de L’Hospitalet viatjar a la zona del Vallès (Terrassa i Sabadell) sense haver de canviar de mitjà de transport ja que ara s’ha d’agafar el metro per connectar amb alguna de les estacions de l’altra línia de FGC. Des de L’Hospitalet també es tindrà un nou accés més directe cap al centre i la zona nord de Barcelona, sense haver de fer transbordament amb metro (L1 o L3) quan s’utilitza la línia d’FGC.

Amb una inversió total estimada en 400 milions d'euros, la prolongació d’aquesta línia constarà d’un túnel que s’executarà mitjançant tuneladora. L’obra comprèn quatre estacions a Barcelona, adaptades a persones amb la mobilitat reduïda, tres de les quals seran de nova construcció: Hospital Clínic, al carrer d’Urgell, entre Rosselló i Còrsega, que permetrà l’intercanvi amb l’L5 del metro; Francesc Macià, al carrer d’Urgell entre Buenos Aires i la plaça F. Macià, que facilitarà l’intercanvi amb el Trambaix, i Gràcia, a Travessera de Gràcia, entre Balmes i Via Augusta, que connectarà amb la línia d’FGC Barcelona-Vallès. La quarta serà l’adaptació de l’actual estació de plaça d’Espanya.

Actualment, també està en redacció el projecte constructiu corresponent a l’obra civil del túnel i les estacions i s’ha impulsat la redacció dels projectes d’arquitectura i instal·lacions. La previsió és que tot entri en servei entre el 2026 i el 2027.