En el marc del SAGA, es presentaran els equips de la primera divisió de la competició en català del League of Legends, que a partir de gener, esdevindrà una competició reconeguda als circuits oficials.
Els Premis SAGA ja han obert el període de votació popular del millor videojoc en català i les entrades al saló ja estan a la venda a saga.cat.
Plataforma per la Llengua impulsa, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, SAGA. Catalunya concentra el 50% de la facturació d’aquest sector a l’Estat espanyol, però la presència del català en aquest món continua sent força residual.
Per primera vegada, una competició d’esports electrònics en català passarà a ser reconeguda oficialment. Serà la competició LlOP del videojoc League of Legends (LOL), organitzada per Gamesports Electrònics, que començarà la nova temporada aquest gener i que presentarà, en el marc del SAGA, els equips de la primera divisió.
A més, durant tot el cap de setmana del saló, els vuit millors equips competiran en una Copa de les Estrelles, que començarà dissabte al matí i s’allargarà fins diumenge al migdia, quan tindrà lloc la final del torneig.
A l’espai de competicions del saló, durant tot el cap de setmana, també se celebraran les semifinals i la final de la competició LlOP del videojoc Valorant, una competició que organitza de manera regular Gamesports Electrònics, que fa que en totes les seves competicions els jugadors hagin d’interactuar en català amb el públic, i que les retransmissions a través de Twitch siguin en català.
Les semifinals del Valorant tindran lloc dissabte a partir del migdia i fins al vespre i la final se celebrarà diumenge a la tarda.
Retransmissions en directe
Totes les competicions es faran en un escenari de 14 metres a l’espai competitiu del saló i es podran seguir en directe a través d’una pantalla gegant, així com a través del compte de Twitch de SAGA.
A més, els visitants que ho vulguin podran accedir a un punt de trobada amb els videojugadors de tots els equips de les competicions LlOP de LOL i Valorant i també de l’equip de LOL del Futbol Club Barcelona quan no estiguin competint. Aquest punt de trobada permetrà que els visitants desafiïn els seus ídols i puguin competir contra els millors videojugadors de tots els equips.
Les entrades de SAGA, saló del gaming, ja es poden comprar a través del web, i hi ha l’opció de comprar-ne per a tot el cap de setmana o només per a un dels dos dies, a més de l’entrada especial que permet instal•lar l’ordinador personal a l’espai LAN i jugar durant 36 hores. Els menors de 12 anys tindran entrada gratuïta.
Una quarantena d’estands
Pel que fa a l’espai firal, SAGA, saló del gaming, inclourà una quarantena d’estands. N’hi haurà d’empreses de videojocs, de clubs d’esports electrònics, d’associacions vinculades als videojocs, de centres formatius i d’institucions. Els assistents podran conèixer de primera mà les diferents possibilitats formatives, descobrir i comprar les darreres novetats de videojocs que tenen versió en català i jugar als jocs que els clubs els deixen provar, així com també als prototips fets pels alumnes dels centres formatius.
Els premis són una iniciativa conjunta de l’ONG del català amb Gaming.cat i Lúdica, i tenen l’objectiu d’incentivar la producció de videojocs en català.