• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Associació Sumem presenta el calendari benèfic del 2023

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 01. 12. 2022

L'Associació Sumem presenta el calendari benèfic del 2023

L'entitat ha renovat la seva junta amb l'objectiu d'arribar a més persones

L'Associació Sumem, que lluita per a l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda i discapacitat sensorial, ha presentat el nou calendari solidari del 2023. Un any que l'entitat encetarà amb una nova presidenta i una nova junta que s'ha renovat fa tot just unes setmanes. Un equip que vol fer més gran l’associació i tenir un àmbit d'actuació que vagi més enllà de L'Hospitalet.

En aquest nou calendari, cadascun dels dotze mesos de l'any s’il·lustra amb un dels dibuixos guanyadors del concurs “Sumem amb tu”, en què els nens i nenes de l’esplai Xixell i les escoles La Marina i Pau Sans, van poder plasmar com entenen la discapacitat i l’accessibilitat universal. Una mirada infantil que, sovint, té una gran càrrega d’empatia.

I és que per a Melanie Vidal, la nova presidenta de l'associació, "la majora de nens comprenen millor la discapacitat que els adults. Per exemple, ells es plantegen per què poden jugar en un parc i altres nens amb mobilitat reduïda no poden. Ho veuen des d'un punt de vista millor que el dels adults."

El calendari està disponible en dos formats. Les persones interessades el poden adquirir contactant prèviament amb Sumem a través del correu electrònic (sumem@outlook.es) o el Whatsapp (691 52 42 72). El calendari de taula té un preu de 5 euros, mentre que pel de paret es demana un donatiu a partir d’un euro.

Unes aportacions destinades a finançar les activitats que l’entitat duu a terme durant l’any. Accions que volen fer visibles i denunciar les mancances d’accessibilitat amb què es troben, especialment, les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat visual o auditiva. Una situació, però, que afecta a moltes més persones.

En aquest sentit, Vidal assenyala que "hi ha carrers molt estrets que haurien de ser més amples perquè fossin més accessibles. No només s'ho troben les persones amb mobilitat reduïda, sinó també tothom que porti un carret de nadó o de comprar o la gent gran. Tots arribarem a ser grans i, per exemple, no podrem pujar escales".

Aquest dissabte, Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, l’entitat organitza un taller de sensibilització, en què tota la ciutadania podrà experimentar com és moure’s en cadira de rodes o amb els ulls embenats.