• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’Hospitalet se suma al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 02. 12. 2022

L'Hospitalet se suma al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Amb un ampli programa d'activitats i per sensibilitzar l'opinió pública sobre les condicions de vida d'aquest col•lectiu

Tot coincidint amb el 3 de desembre, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l’Ajuntament i diverses entitats de la ciutat han preparat un ampli programa d’activitats que aquest any porta com a lema ”Totes iguals, totes diferents. Davant de les dificultats, seguim!”.

La finalitat del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat és sensibilitzar l’opinió pública sobre les condicions de vida d’aquest col•lectiu que aplega més de 24.800 persones a L’Hospitalet. Diversos col•lectius han preparat programes i activitats fins el 16 de desembre.

Així, el Programa Municipal d’Atenció a les Persones amb Discapacitat organitza la xerrada- col•loqui “Benestar emocional i discapacitat intel•lectual”, a càrrec de Marta Lleonart, psicòloga clínica del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de l’Àrea de Discapacitat, que es fa aquest divendres, a la Tecla Sala.

Una altra de les activitats previstes és el “Ballem!” a l'Auditori Barradas, amb diferents actuacions de ball a càrrec de l’Associació ALPI on es posa en valor la dansa inclusiva. Es tracta d’un acte que segons la Teresa Carmona, gerent de l'associació ALPI, “es celebra des dels 50 aniversari de l’entitat i que té molt bona acollida i posa el focus en les coses que som capaços de fer i en donar-nos a conèixer”.

En aquest sentit Teresa Carmona afirma que “la pandèmia ens ha posat en una situació anímica difícil, també ha afectat al recursos assistencials, així com al centre de treball que també s’està ressentin. Ara tenim un ERTE i estem intentant sortir de la millor manera possible.” ALPI ha editat un catàleg on mostra tota la artesania que elaboren i donen idees de regals per aquestes dates.

Cal destacar també la celebració d’una nova edició de Diversessions, concert en directe i sessió de discoteca per a joves i adults amb discapacitat intel•lectual que tindrà lloc, dissabte, 3, a les 17 hores, a l’Espai Jove Ca N’Arús. O la festa Ballem!, organitzada per Alpi, diumenge, 4 ,a a les 11 hores, al Barradas.

També coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l’entitat APOSS Tallers Bellvitge finalitzarà els informes de les intervencions de validació d’accessibilitat que ha fet a l’Auditori Barradas i al Centre Cultural Bellvitge-Gornal. Aquesta acció l’han dut a terme amb el suport d’Espai Públic i Benestar i Drets Socials de l’Ajuntament.

Durant octubre i novembre, dos equips usuaris de Tallers Bellvitge han fet visites de validació als dos equipaments municipals, de manera lliure i autònoma, per comprovar si les instal•lacions eren completament accessibles i adaptades. Amb els resultats, l’entitat està elaborant un informe que lliurarà en les properes setmanes a Espai Públic.

L’Auditori Barradas ha estat objecte durant l’estiu de diferents treballs de rehabilitació per millorar l’accessibilitat, la seguretat i el confort de la sala. La reforma ha inclòs la substitució de les butaques i la seva redistribució, la creació de quatre zones reservades a persones que es desplacin amb cadira de rodes i l’adaptació de l’espai a les seves necessitats de mobilitat.

Entre les 24.875 persones amb algun tipus de discapacitat a L’Hospitalet hi ha 8.726 persones amb problemes físic motòrics; 5.265 persones amb problemes físics no motòrics; 4.598 persones amb malaltia mental i 1.430 persones amb problemes visuals.

També ha incorporat un bucle inductiu magnètic per millorar la recepció dels assistents que utilitzin aparells auditius i s’ha instal•lat la senyalització cognitiva per a les persones amb diversitat funcional.