• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La tercera dosi de la vacuna es començarà a posar la setmana vinent

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 17. 09. 2021

La dosi addicional de la vacuna es comença a administrar entre usuaris de residències

El Procicat prorroga les mesures contra la pandèmia

El Govern ha aprovat pròrrogar, des d'aquest divendres i per un mínim de set dies, les mesures de contenció davant la Covid-19. Al mateix temps, Salut ha anunciat que comença a administrar la dosi addicional de la vacuna a la gent gran que viu en residències. En concret, el primer centre en rebre-la és previst que sigui la residència Feixa Llarga de L'H.

La Josefa Pérez que viu a la residència de la Feixa Llarga de L’H ha tornat a ser protagonista. El desembre passat ja va ser la primera persona en rebre la vacuna contra la Covid a tot Catalunya; i ara ha tornat a ser de nou la primera persona vacunada amb la dosi addicional.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i la secretària de Salut Pública, han assistit a l’inici de l’administració de les dosis addicionals en centres residencials. Es tracta d'afegir una dosi més a la pauta de vacunació, igual que ja s'està fent amb persones trasplantades o en tractaments immunosupressors. La decisió es pren perquè, amb l'envelliment, el sistema immunitari es degrada i les vacunes poden tenir menys eficàcia. 

El govern català ha autoritzat l’administració de la dosi addicional del vaccí als usuaris de les residències de gent gran. La previsió és que es vacuni de manera generalitzada a les residències a partir de la setmana vinent, encara que aquest divendres els usuaris del centre Feixa Llarga, a Bellvitge, ja rebran el vaccí addicional.

Cervera ha reiterat "la crida a la vacunació de qui encara no ho ha fet malgrat que Catalunya és un dels llocs amb la cobertura de vacunes més elevades. Oferim la màxima accessibilitat a tota la població".

Recordem que la setmana passada, es va començar a administrar la dosi extra a totes aquelles persones receptores de trasplantament d'òrgans sòlids amb tractament immunosupressor, i a persones amb tractament amb fàrmacs anti-CD20. El grup el formen 40.000 persones i fins ara ja s'han vacunat gairebé 4.000, majoritàriament amb la vacuna Moderna. 

A més des del Procicat durant set dies més s’ha decidit prorrogar les mesures de contenció de la Covid tot i que els castellers podran fer construccions de fins a 160 persones, amb mascareta, protocols d’entrada i sortida de les places i un màxim de 15 minuts de durada per a la construcció de cada castell. A més, hauran de demostrar que tenen la pauta de vacunació completa o una PCR negativa en les darreres 48 hores, mentre que als menors de 12 anys se’ls farà tests d’antígens ràpids (TAR).

La resta de mesures aprovades la setmana passada continuen vigents. Així, no hi ha limitació de les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat, però se segueix mantenint com a recomanació limitar les trobades a un màxim de deu persones. La setmana passada ja es va eliminar també la limitació a un 70% de l’aforament als actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.