• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer reclama que hi hagi prou subvencions

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 21. 09. 2021

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer reclama més subvencions

El dia mundial d'aquesta malaltia degenerativa se celebra el 21 de setembre

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de L’Hospitalet ha fet aquest cap de setmana, a la rambla Just Oliveras, el tradicional mercat de vell, una activitat que tradicionalment duu a terme pels vols del dia mundial d’aquesta malaltia degenerativa, el 21 de setembre, amb l’objectiu de recaptar recursos econòmics amb els quals finançar els diversos serveis de l’entitat.

A causa de la pandèmia, l’any passat no n’hi va haver, i enguany s’ha reprès el fil, amb una reivindicació ben clara: les subvencions públiques han minvat i cal que les administracions les garanteixin.

La presidenta de l'entitat, Maria Pilar Alarma, ha dit que "fem trobades i excursions amb les famílies encara que estem condicionats per la pandèmia i ara a veure si reprenem la normalitat i fer allò que necessiten els malalts i les seves famílies".

L’Alzheimer és una malaltia degenerativa el símptoma més evident de la qual és la pèrdua de memòria, però que afecta altres àrees del coneixement cognitiu. L’entitat de referència a la ciutat organitza, entre d’altres activitats, tallers d’estimulació i grups suport psicològic a les famílies. I a l’igual que les entitats d’arreu d’Espanya, també reclama més inversió en investigació.

Maria Pilar Alarma reclama "més inversió en investigació pels qui treballen en aquest camp. Volem ser un ajut per a les famílíes i els malats i fer pes pequè s'investigui sobre aquesta malalatia encara tan desconeguda"

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de L’Hospitalet té la seu al carrer Vigo, a tocar de la plaça Lluís Companys, al Centre. 

Aquest 21 de setembre, l'Ajuntament organitza la xerrada "Investiguem per detectar i tractar l'Alzheimer: del laboratori al malalt", amb la doctora Marta Barrachina, investigadora de l'IDIBELL, i el doctor Ramon Rañé, cap de la Unitat Funcional de Demència de l'HUB-IDIBELL. També hi participarà del regidor d'Equitat, Drets Socials i Recursos Humans, Jesús Husillos. La xerrada serà avui, a les 18 hores, a l'Auditori Barradas