• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Entitats de la ciutat exploren l'habitatge cooperatiu

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 17. 09. 2021

Entitats de la ciutat exploren l'habitatge cooperatiu

Un model alternatiu al lloguer i la compra amb espais de convivència amb la comunitat

La Chalmeta és un exemple de cooperativa d'habitatge a Barcelona. En aquest model, la cooperativa sempre és la titular dels habitatges i els inquilins poden gaudir de la vivenda durant un llarg període de temps. La propietat col·lectiva evita l’especulació, ja que impossibilita el lucre individual a partir del lloguer o la venda de l’habitatge.

L'habitatge cooperatiu és un model de convivència que normalment es basa en una cessió de sol on construir un edifici per diferents veïns i veïnes. Els inquilins hi poden viure a canvi d'una quota menor al lloguer a preu de mercat.

Diferents entitats com La Col·lectiva, Sostre Cívic o Tallers Bellvitge han explicat com funciona aquest model d'habitatge en una xerrada moderada per Districte7 que va tenir lloc ahir a la tarda al viver cooperatiu L'Espora. S'hi van acostar diferents veïns de la ciutat interessats en aquest model d'habitatge alternatiu al lloguer i la compra.

També hi va participar La Chalmeta, una cooperativa d'habitatge que aplega a 64 persones que conviuen al barri de La Marina del Prat Vermell. "Vivim en convivència, tenim una gran quantitat de zones comunes com la bugaderia o l'estudi", explica Alexandre Ramon, resident a La Chalmeta. "No som propietaris, però durant 90 anys allò és el nostre espai", afegeix.

L'habitatge cooperatiu està molt estès a països com Dinamarca o Uruguai. El model de La Chalmeta pot ser una referència per futurs projectes a L'Hospitalet. "És una alternativa i més quan la vivenda està tan tensada com a la nostra ciutat", afirma Francisco Esteban, tècnic de La Col·lectiva.