• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El risc de rebrot cau fins als 67 punts i se situa en el valor més baix de tot l'any

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 20. 09. 2021

El risc de rebrot cau fins als 67 punts i se situa en el valor més baix de tot l'any

Augmenten lleugerament el número d'ingressats a l'UCI i a la unitat de semicrítics

Les dades epidemiològiques segueixen millorant a L'Hospitalet. Segons les últimes xifres proporcionades pel Departament de Salut, el risc rebrot entre els dies 10 i 16 s'ha reduït fins a 67 punts, el valor més baix registrat en tot el que portem d'any i que no s'assolia des del juny del 2020.

També baixen els casos positius de Covid, amb un total de 91, 52 menys respecte la setmana passada. D'altra banda, la velocitat de propagació del virus manté la tendència a la baixa i se situa en 0,78.

 

 

 

Aquesta evolució positiva, però, es trasllada de manera desigual a l'Hospital de Bellvitge. Així, les xifres milloren de manera destacada entre els pacients lleus, que en una setmana han passat de ser 42 a només 4.Tot i això, augmenten lleugerament el número d'ingressats a l'UCI i a la unitat de semicrítics, amb 19 i 6 pacients respectivament.

Pel que fa la vacunació, més del 70% dels hospitalencs ja tenen la pauta completa. El percentatge frega el 75% pel que fa als vacunats amb una dosi, mentre que els que han rebut la segona són poc més més del 60%.

D'altra banda, aquesta setmana comença la vacunació generalitzada amb la dosi addicional als usuaris de les residències de gent gran.

Catalunya, de les regions d'Europa amb una vacunació més alta

A l'Espai de l'Entrevista hem parlat amb Daniel López-Codina, investigador del Biocom que ha dit que "toca mirar el costat positiu perquè som de les regions d'Europa amb un nivell de vacunació més alt. La vacunació és l'eina que tenim per poder fer front a la pandèmia i recuperar progressivament la normalitat".

López-Codina ha afegit que "cal seguir fent l'esforç i esperar que la gent es vagi vacunant. Confio que la gent seguirà vacunant-se i si no caldrà prendre mesures com a França. La llibertat de vacunar-se o no està bé, però també la llibertat de poder viure sense estar amenaçat per aquest virus és imprescindible".

L'investigador del Biocom afirma que "no sabem on està el llindar, però hi ha un valor a partir del qual podrem tenir un control molt eficient de la pandèmia, però estem lluny perquè encara tenim brots. Si tenim comportaments irracionals podem tenir un rebrot de la pandèmia. Les festes de la Mercè poden ser un altre nucli per tenir un creixement. La pandèmia no s'ha acabat i a nivell mundial no està controlada i poden sortir noves variants".