• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El CAID celebra el seu 35è aniversari amb una jornada festiva i reivindicativa

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 17. 09. 2021

El CAID celebra el seu 35è aniversari amb una jornada festiva i reivindicativa

Des de la seva creació, el Centre d'Atenció i Informació a la Dona ha assessorat a més de 15.700 dones

El Centre d'Atenció i Informació a la Dona ha commemorat el seu 35è aniversari amb una jornada lúdica a la plaça de Can Colom. L'alcaldessa Núria Marín així com la regidora d'Igualtat, Laura García Manota han participat en la celebració, reivindicant una societat feminista i solidària. L'equipament ha ajudat a més de 15.700 dones i 700 infants al llarg de la seva activitat. 

L'alcaldessa Núria Marín ha reconegut l'aposta de L'Hospitalet per l'atenció integral de les dones, assegurant que la ciutat va ser, en el seu moment, pionera a Catalunya. "El CAID va marcar en el seu moment una política molt important però en aquests moments encara és més necessària que mai".

Al llarg de la jornada festiva, tots els assistents han pogut gaudir de tallers creatius, circ i estampació de samarretes. També han pogut participar en la confecció d'un mural, creat per l'ocasió. A més, també han pogut veure l'exposició: "Indústria Tèxtil a L'Hospitalet en Mans de les Dones", ubicada a l'interior del centre.

Amb un caràcter reivindicatiu, la celebració de l'aniversari s'emmarca en un context difícil; el CAID lamenta que la pandèmia sanitària ha trencat les xarxes de suport de moltes dones i que la crisi econòmica està agreujant la situació.

L'alcaldessa Núria Marín també s'ha referit a la capacitat del centre d'adaptar-se a contextos canviants, al llarg dels 35 anys de trajectòria: "Hem tingut un cos de professionals molt potents i unes direccions polítiques que hem treballat plegats perquè aquest centre continuï sent referència".

El CAID de L'Hospitalet va obrir les portes l'any 1986 i va esdevenir el primer servei de Catalunya que oferia atenció integral, social i psicològica a les dones en situació de conflicte. L'equipament municipal també va ser pioner en la creació d'un centre de documentació especialitzat en gènere i s'ha anat adaptant a un context canviant. 

Només en els darrers deu anys, el centre ha desenvolupat més de 1.700 activitats comunitàries, de promoció de la igualtat i prevenció de la violència masclista.