• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Dos projectes de l’Institut Provençana guardonats als premis d’FP Química

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 17. 09. 2021

Dos projectes de l'Institut Provençana guardonats als premis d'FP Química

A la primera edició d'aquests guardons que organitza el Col•legi de Químics i el Departament d'Educació

En el marc de la fira Expoquimia s’ha celebrat la primera edició dels premis als millors projectes d’FP Química de Catalunya. S’han concedit deu guardons a cinc centres de tot Catalunya que ofereixen cicles formatius de la família de la química. Un d’ells ha estat l’Institut Provençana, que n’ha rebut dos, pels seus projectes de cuina molecular i escape room virtual.

En Manuel és un dels autors del projecte de cuina molecular i n’ha fet de la xocolata, el vi, el meló o la síndria una esferificació. “Li he hagut de posar moltes hores”, diu, “però ha estat molt divertit”. El seu projecte va rebre el segon premi al més viable. L’altre projecte guardonat de l’Institut Provençana, l’escape room virtual a partir de l’anàlisi de l’escena d’un crim, va rebre el segon premi al més innovador.

Es tracta de la primera edició d’aquests premis als millors projectes d’FP Química organitzats pel Col•legi de Químics de Catalunya i el Departament d’Educació. En ella, s’ha volgut premiar l’esforç i les bones pràctiques dels alumnes.

En aquesta primera entrega ha estat molt present l’FP dual, una opció que permet als estudiants compaginar la formació acadèmica amb una feina de la seva especialitat molt present a L’Hospitalet.