• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Pas decisiu per fer el nou CUAP i l'ambulatori de Sant Josep

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 25. 05. 2022

Pas decisiu per fer el nou CUAP i l'ambulatori de Sant Josep

Acord unànime de Ple, que cedirà el solar de Josep Tarradellas a la Generalitat

El Ple municipal ha aprovat inicialment en la sessió de maig la modificació del Pla General Metropolità per desenvolupar l’acord amb la Generalitat que permetrà construir al solar de l’avinguda Josep Tarradellas, cantonada amb avinguda d’Isabel la Catòlica, un nou CUAP per a la ciutat, el reclamat CAP de Sant Josep, una zona verda i un edifici d’habitatges públics. 

Després d’anys d’espera, comença a caminar el projecte per al solar municipal que es troba entre les avingudes de Josep Tarradellas i d’Isabel la Catòlica. L’acord assolit entre Ajuntament i Generalitat s'ha iniciat amb la modificació inicial del Pla General Metropolità d’aquest terreny que ha aprovat per unanimitat de tots els grups el Ple municipal.

Segons s’ha explicat durant la sessió, en aquest espai municipal, la Generalitat construirà un nou CAP per al veïnat de Sant Josep, que ara és atès al centre de Just Oliveras, on també hi ha el CAP del Centre i serveis d’especialitats i que pateix una important saturació. Aquesta és una reivindicació històrica dels residents de Sant Josep, de les entitats veïnals i dels grups polítics.

També és previst un CUAP més gran que l’actual del carrer del Cobalt, de 2.000 metres quadrats, així com un centre de diagnosi per la imatge, un punt d’ambulàncies del SEM i un aparcament soterrat.

A més, es farà un edifici de 40 habitatges públics. Una part aniran destinats al reallotjament de veïns de Josep Tarradellas, on es recuperarà espai per ampliar la línia de vorera. La resta seran per a famílies amb dificultats per accedir a un habitatge digne, però encara no se sap si seran de lloguer o de venda.

El portaveu del PSC, Francesc Belver, ha explicat ha assegurat que “esperem que el projecte es redacti ja i que les obres puguin començar aviat. Primer s’ha de concretar l’àmbit sanitari del pla”.

Tots els grups s’han felicitat perquè el pla tiri endavant, en especial per una reivindicació històrica del barri de Sant Josep. Sonia Esplugas, portaveu del PP, ha dit que “per fi la Generalitat ha entès què ha de fer per solucionar els problemes reals de la ciutadania”. Ana González, en nom de L’HECP, ha afegit que “demanem que els habitatges siguin de lloguer social per la greu situació de les famílies que no tenen accés a un habitatge digne”. Carmen Esteban, de Ciutadans, ha recordat que “les propostes per aquest espai portaven 16 anys en un calaix de la Generalitat. Tant de bo a cada districtes es facin operacions com a aquesta”. I Antoni Garcia, portaveu d’ERC, ha recordat que “el projecte dona compliment a un compromís de l’anterior mandat de la Generalitat, de l’exconsellera Alba Vergés, amb la l’Ajuntament i amb la ciutadania”.

També s’ha fet esment al xiprer que hi ha en aquest solar i Belver ha assegurat que es preservarà. “No sabem qui se’n carregarà, ni què es farà, però es tindrà en compte”. En un altre punt de la sessió, ERC ha proposat trasplantar-lo a la plaça de l’Ajuntament, en el lloc on hi era el pi que va caure el 6 de maig.

L’alcaldessa Núria Marín ha tancat el debat felicitant-se per la bona notícia, en especial per al barri de Sant Josep. “Aquesta vegada cedim el solar perquè hi ha una voluntat específica de du a terme el projecte, no com altres vegades que la Generalitat ens l’ha retornat”.

Ampliació de l’Hospital Duran i Reynals

En la mateixa sessió s’ha aprovat una altra modificació del planejament metropolità, en aquest cas a petició de la Generalitat per ampliar l’Hospital Duran i Reynals, tant per a serveis hospitalaris com per a altres serveis no assistencials, laboratoris i centres de recerca, així com per fer un aparcament soterrat. L’ampliació es faria en els terrenys de l’aparcament en superfície actual.

I un altre tema urbanístic, l’aprovació del planejament per a l’edifici de la Vanguard i del seu entorn, un cop incorporades les indicacions de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona. Finalment, l’espai públic en aquesta zona serà d’un 12%, amb habitatge públic i privat, espai d’equipaments públics, zona verda i un establiment hoteler.

Inversions als barris

El Ple municipal també ha aprovat una modificació de crèdit que destina 360.000 euros a projectes de millora als barris per a qüestions d'accessibilitat. Es tracta de la instal·lació de l'ascensor al carrer de la Riera de Canyet, al barri de Sanfeliu -projecte aturat perquè l'anterior empresa adjudicatària va fer fallida-; l’actualització de les escales mecàniques de l’avinguda del Metro de Santa Eulàlia, la rehabilitació del Pont d’en Jordà, que connecta la Torrassa i Santa Eulàlia, i l’adequació de l’accés a l’Escola Charlie Rivel. També s'inclou la reforma del Mercat de Can Serra per traslladar l'esplai del barri a la superfície on hi havia un supermercat.

Declaració institucional amb motiu del Dia contra l’LGTBIfòbia

La sessió ha començat amb una declaració subscrita per tots els grups amb representació al consistori amb motiu del 17 de maig, Dia internacional contra l’LGTBIfòbia. L’Ajuntament va commemorar aquesta jornada amb una concentració i la lectura d’un manifest a la plaça de l’Ajuntament. La declaració alerta sobre les agressions al col·lectiu “més en aquests moments en què les polítiques de la ultradreta han entrat en les institucions” i fa “una crida a la ciutadania de l'Hospitalet per deixar de ser testimonis silenciosos i permissius. Som responsables d'educar les generacions futures per viure en la igualtat, la diversitat i el progrés, i de no callar davant les violències i les discriminacions. Perquè l'odi i l'LGTBI-fòbia ens afecta a totes les persones. Exigim respecte. Des de l'Hospitalet diem prou LGTBI-fòbia!”.

Durant el Ple municipal de maig ha pres possessió com a regidor del PSC José Antonio Alcaide, en substitució de Cristian Alcázar, que va dimitir el darrer a l’abril pel Cas Consell Esportiu, un cop la Fiscalia va demanar pena de presó per a ell , així com per a Cristobal Plaza, que ja va dimitir l’any passat. Alhora, i de forma temporal, el primer tinent d’alcaldia sumarà a les seves funcions de Planificació estratègica, la direcció de l’Àrea d’Espai Públic que portava Alcázar.