• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El 47è Aplec de la Sardana s'ha celebrat amb un concert de cobles

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 25. 10. 2021

El 47è Aplec de la Sardana s'ha celebrat amb un concert de cobles

Les restriccions encara no permeten les ballades a L'H

La Coordinadora Sardanista de L’Hospitalet ha substituït la ballada del 47è Aplec per un concert de la prestigiosa Cobla Montgrins a l’Auditori Barradas. Una actuació molt destacada que ha reunit entre el públic sardanistes que també han volgut gaudir d’aquesta cobla, provinents de Terrassa, Vegas, Cornellà, Badalona o Sabadell.

La mítica Cobla Montgrins ha delectat als amants de la sardana amb sardanes i cobles poc conegudes tot demostrant el seu virtuosisme. Una cobla-orquestra fundada fa més de 100 anys i una de les més prestigioses de tot Catalunya. 

Un concert molt destacat que no treu el que volen ara mateix els balladors: sortir al carrer i reprendre les seves danses. Per ara, els balladors no tenen cap més remei que anar a altres pobles per fer-ho. Segons la presidenta de la Coordinadora Sardanista de L'Hospitalet, Mercè Tubau, L'Hospitalet és l'últim poble de Catalunya que encara no pot ballar sardanes i no entenen fins quan ni per què: "ens agraden els concerts però el que vol realment la gent és ballar". 

L’aplec recorda com es van començar a reunir a l’any 71 fins l’any 80 en que hi va haver una aturada de l’activitat durant 4 anys. Al 84 es va reprendre l’aplec que s’ha mantingut amb normalitat fins a la pandèmia, però els balladors mantenen l’esperança de reprendre l’activitat ben aviat.