• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Neixen sis cries de falcó pelegrí a L'Hospitalet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 18. 05. 2022

Neixen sis cries de falcó pelegrí a L'Hospitalet

Quatre al niu de la Torre Realia i dos al de l'Hotel Hyatt

Actualment a L'Hospitalet hi ha 10 falcons pelegrins volant o a punt de volar. A les dues parelles reproductores que hi viuen s'hi han sumat les sis cries que han nascut aquest any. Uns polls però que ben aviat podrien marxar, ja que en moltes ocasions, després de créixer, els joves falcons busquen nous nuclis urbans on viure.

L'entitat Galanthus anella els dos pollets de falcó pelegrí que han nascut enguany a la caixa niu de l'Hotel Hyatt, a Bellvitge. Però aquestes no han estat les úniques cries que han nascut a L'Hospitalet. La parella de falcons instal·lada a la Torre Realia n'ha tingut quatre. Unes xifres que des de l'entitat consideren un èxit reproductiu.

"Són xifres molt positives perquè el falcó no és un animal que tingui un èxit reproductiu molt gran. Sovint li costa trobar llocs de cria adients, té enemics en el medi importants i, a més, és una espècie que té molta mortalitat en l'estadi juvenil", ha explicat Sergi García de Galanthus. De fet, l'any passat els pollets de la Torre Realia van morir i a l'Hotel Hyatt només en va sobreviure un.

Anellar els polls és clau per poder identificar-los i fer-ne un seguiment. Gràcies a això sabem, per exemple, que falcons nascuts a l'Hospitalet ara viuen a Corbera o a Santa Coloma. O que el falcó més vell de l'àrea metropolitana, amb 14 anys, es va introduir a L'Hospitalet. "Es va introduir l'any 2008, va criar a la Torre Realia, però després va ser expulsat per un altre falcó i va marxar cap al Port de Barcelona, on viu ara", ha afegit García.

La presència dels falcons pelegrins contribueix a controlar espècies que poden esdevenir plagues urbanes com per exemple els coloms o les cotorres. De fet, es calcula que una parella de falcons pot menjar prop d'un miler de coloms l'any.