• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

“We can do it!”, l’exposició dedicada a les dones que han jugat un paper important a la història

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 18. 05. 2022

"We can do it!", l'exposició dedicada a les dones que han jugat un paper important a la història

Al Centre Cultural La Bòbila fins al 27 de maig

“We can do it!” és una exposició on es poden trobar retrats de personatges femenins que han estat importants per la història. Es tracta de la primera exposició d’Itziar Lozano, una estudiant de còmic que ha escollit el Centre Cultural La Bòbila per exposar els seus dibuixos.

Des d’actrius i dissenyadores fins a polítiques, esportistes o científiques. Tots aquests perfils corresponen a les dones que apareixen a l’exposició “We Can do it”, que retrata personatges femenins importants per tal de donar-los protagonisme i visibilitat.

Iztiar Lozano, estudiant de còmic i autora de l’exposició, explica el motiu pel qual ha decidit fer aquesta exposició: “vull que siguin més protagonistes per tota la situació que estem vivint en aquesta societat”.

Els retrats són dibuixos fets a mà alçada en un dispositiu electrònic. Les il·lustracions resultants combinen el blanc i el negre per definir la silueta de cada dona i fan servir la barreja entre el blau i el rosa per conformar el fons i els detalls. D’aquesta manera el lila, el color del feminisme, predomina a tots els retrats.

“Vaig agafar la meva tauleta i ho vaig fer tot des del principi. Molta gent es pensa que són fotos editades, però no, les he fet jo. Primer faig un esquetx amb l’eina del llapis i després vaig dibuixant la resta per fer les ombres i les trames”, detalla Lozano.

Amb l’exposició “We can do it!” Itziar Lozano vol transmetre un missatge molt clar, que les dones poden fer tot el que es proposin. Per veure els seus retrats, s’ha d’anar al Centre Cultural La Bòbila abans del 27 de maig.