• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Nadia Ghulam: la història d'una refugiada afganesa que es va fer passar per un home per sobrevi

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 26. 11. 2021

Nadia Ghulam: la història d'una refugiada afganesa que es va fer passar per un home per sobreviure

Ha participat en el Club de Lectura de famílies de l'Escola Pau Sans

Nadia Ghulam és una escriptora i refugiada afganesa que durant deu anys es va fer passar pel seu germà difunt per evadir les rígides prohibicions del règim talibà contra les dones. Ara fa setze anys que viu a Catalunya. Aquí va publicar la seva biografia "El secret del meu turbant". Fa uns mesos el Club de Lectura de famílies de l'Escola Pau Sans va llegir aquest llibre i fa uns dies van convidar la Nadia a l'escola per conèixer de primera mà la seva història.

La Nadia els ha explicat com va viure la guerra civil del seu país, el que significa estar sota el règim talibà, i les agressions que va haver de patir. Per a Nadia el llibre "El secret del meu turbant" és una crida per sensibilitzar, conscienciar i posar damunt la taula totes les injustícies que no haurien de tornar a passar.

Maria Roviralta, membre del Club, ha dit què s'emporta d'aquesta xerrada. "La Nadia és una persona que està molt implicada en l'educació dels infants i ens ha ofert una visió molt real de la vida dels refugiats i de per què les persones acaben sortint de països amb guerra i necessiten un altre lloc on viure".

A més, la Nadia ens ha deixat una frase per reflexionar. "Quan al confiament els meus amics i amigues de Catalunya em deien que era un rotllo estar tancats a casa jo els hi contestava: no home, tens menjar, tens nevera, tens televisió, tens Internet, que més vols?"

El Club de Lectura de famílies de l'Escola Pau Sans és un espai de convivència de mares, pares i mestres de l'escola. Maria Roviralta explica que aquest espai l'ha ajudat a conèixer altres famílies i tenir una visió més global de la comunitat que creen els seus fills, ja que és una forma de passar temps a l'escola.