• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Històries de lluita al teatre

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 26. 11. 2021

Històries de lluita portades al teatre

Un grup de dones migrades i activistes ofereixen una obra al Joventut amb Plàudite Teatre

Defensores dels recursos naturals, dels drets de les treballadores domèstiques, dones que han lluitat contra la violència de gènere i pels drets dels infants. Aquestes són les protagonistes de "Yo vengo de. Ecofeminismo: camino de Paz". L'obra serà representada dissabte 27 i diumenge 28, al Teatre Joventut

El teatre esdevé un espai segur i d’apoderament per a un grup de dones migrants, defensores de drets humans i que han sofert violència per les seves lluites.

Una d’elles és la Merlyn Pastor, qui va engegar un menjador social al Perú per combatre la desnutrició infantil. Un dia va decidir emigrar per oferir un futur millor als seus fills. "Hi ha molts nens que necessiten suport al meu país, estic satisfeta que el menjador segueix obert", explica. Ara és treballadora domèstica i també vol defensar els drets d’aquest col·lectiu. Assegura que pateixen assetjament sexual i agressions. També reclama al Govern espanyol que millori les seves condicions laborals. 
 
Una altra veu d’aquesta obra és la de l’Elida Hernández. Vol denunciar alt i clar l’explotació dels recursos naturals al seu país natal, Nicaragua. L’Elida considera que el teatre ha estat una experiència sanadora per ella, on també ha pogut alleugerar el dolor de la violència masclista. El maltractador et fa molt de mal. Aquí m'he trobat una gran família i és el més meravellós que m'ha passat.", afirma.
 
La seva obra “Yo vengo de. Ecofeminismo: cambio de Paz” és una realitat gràcies a Plàudite Teatre, entitat referent en teatre social. Serà representada de manera gratuïta els dies 27 i 28 de novembre al Teatre Joventut. Després de la funció hi haurà un col·loqui. Les entrades es poden reservar a: www.plaudite.org/ecofeminisme/