• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El Pacte de Ciutat fa seguiment de les accions empreses per superar la covid

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 27. 11. 2021

L'alcaldessa proposa una 'gran aliança' social per abordar integralment els problemes de conviviència

Un any del Pacte de Ciutat, amb la totalitat de les 224 accions iniciades i un grau de compliment del 46%

L'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, ha estès la mà als agents socials i econòmics que conformen el grup motor del Pacte de Ciutat per anar més enllà en la recuperació de la ciutat plantejada en aquest acord marc i establir les bases d'una gran aliança que abordi de forma integral els problemes de convivència agreujats per la pandèmia. El missatge l'ha traslladat en el marc d'una jornada de treball per fer balanç d'un any del Pacte de Ciutat.

Segons l'alcaldessa, "hem d'abordar de forma integral els problemes de convivència que s'han agreujat amb la pandèmia. I amb el mateix esperit del Pacte de ciutat" —ha continuat— "us estenc la mà per seguir treballant conjuntament en la creació d'una aliança per la convivència, que impulsi i desenvolupi accions realistes i efectives que facin que L'Hospitalet sigui cada dia una ciutat més cívica". 

"L'incivisme d'uns pocs perjudica el conjunt. Des de l'Ajuntament estem actuant però necessitem posar l'accent en accions encaminades a conscienciar fins al darrer ciutadà", ha conclòs Núria Marín.

Balanç d'un any de Pacte de ciutat

El Pacte de ciutat és el resultat de la participació de representants dels grups polítics municipals, dels agents socials que integren el Pacte local per l'ocupació —UGT, CCOO, AEBALL i PIMEC—, del Consell de Ciutat, de l'Espai de Ciutadania i de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de L'Hospitalet (FAVL'H). Un any després que fos subscrit aquest front comú institucional i ciutadà per reactivar socialment i econòmicament el municipi, els diferents actors s'han reunit per retre comptes de les accions iniciades i del seu grau de compliment.

El Casal de Gent Gran ha acollit la reunió del Pacte de Ciutat on sindicats, empresaris, associacions veïnals, entitats socials i grups polítics han valorat la feina feta fins a dia d’avui en relació a la emergència social ocasionada per la covid 19. El 100% de les actuacions previstes s’han posat en marxa en el darrer any, dividides en quatre àrees (social, ecònomica, urbana i institucional) i el grau del compliment és del 46%. De les 224 accions previstes, 167 estan en fase de desenvolupament, la qual cosa representa pràcticament el 75% del total, 28 accions estan en fase d'estudi (12,5% del total) i 29 accions ja estan finalitzades (13% del total).

L’àmbit social ha estat el que ha tingut més pes: entre les accions més destacades empreses aquest any s’hi han comptat activitats d’acompanyament per a la gent gran, o la targeta d’alimentació per a famílies vulnerables, dos col•lectius que es van veure molt afectats per la pandèmia.

En àmbit econòmic han destacat els plans de formació per a la inserció laboral que encara estan per finalitzar. Pel que fa a l’àrea d’urbanisme la convivència entre patinets elèctrics i automòbils encara és un àmbit a desenvolupar, però destaca l’ampliació del carril bici durant aquest període.

Finalment, en l’àrea institucional s’ha posat èmfasi en projectes dels quals encara s’han de veure els resultats, com la renovació i millora del web del consistori per facilitar les consultes i la instal•lació de la Torre Blanca, oficina que s’obrirà a Ca N’arús, per assessorar les entitats en matèria de tràmits i gestions burocràtiques.

De les 224 accions iniciades durant el darrer any, el consistori n’ha comptabilitzat 29 de finalitzades i les altres segueixen en curs. Encara queden objectius de futur com els soterrament de les vies del tren per guanyar zones verdes, o les mesures per millorar el matèria de convivència i civisme.

L'Ajuntament destina els quatre anys de vigència del Pacte, un total de 72,8 milions d'euros al finançament de les accions incloses. Aquesta xifra ascendeix fins als 116,57 milions d'euros si s'afegeixen les aportacions d'altres administracions i dels fons europeus.