• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Com han patit les llars residència la Covid-19?

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 25. 11. 2021

Com han patit les llars residència la Covid-19?

Van arribar a tenir un 47% d'afectació en el servei

Les llars residència són serveis d’acolliment residencial per a persones amb discapacitat intel•lectual que tenen una funció substitutòria de la llar familiar. La ciutat de L’Hospitalet compta amb sis pisos tutelats que ofereixen aquest servei.

Les llars residència són nuclis de convivència per a persones adultes amb discapacitat intel·lectual sense família o dels quals aquesta no se’n pot fer càrrec. A la llar residència de la Plaça Europa, gestionada per Asproseat, hi conviuen 12 persones i l’arribada de la Covid-19 els va suposar una aturada total de la seva activitat diària.

Sandra Vega, psicòloga i directora tècnica del servei residencial d’Asproseat, ha assegurat que “els inicis de la pandèmia van ser moments molt complicats, ja que va ser una situació sobrevinguda. Realment cada dia ha estat un repte i continuem treballant amb l’objectiu de minimitzar el màxim possible l’afectació en les persones que atenem normalitzat el seu dia a dia.”

Des d’Asproseat asseguren que l’afectació del servei en plena pandèmia va ser de fins a un 47%, però que gràcies a l’aplicació dels plans de contingència o la vacunació han aconseguit reduir a zero el nombre de positius des de fa mesos.

Els usuaris de les llars residències assisteixen fins a les cinc de la tarda a centres ocupacionals i, a partir de llavors, el personal d’atenció directa d’Asproseat els dona suport a l'hora de fer les seves activitats diàries. Però amb la pandèmia l’activitat dels centres ocupacionals es va aturar i tampoc podien fer activitats de grup o veure a les seves famílies.

En aquest sentit, David Rodríguez, usuari de la llar residència de la Plaça Europa, ha explicat que no tot va ser dolent durant el confinament, “van venir educadors i monitors a entretenir-nos, a fer activitats i a ajudar-nos perquè estiguéssim el millor possible”. Tot i això, ja fa mesos que es va plantejar una tornada a la normalitat progressiva i els usuaris ja han pogut tornar als seus centres ocupacionals.

Gràcies a això i a la relaxació dels protocols Covid “Estem tornant a fer activitats a l’aire lliure en grup i les sortides terapèutiques. Intentem fomentar la comunicació amb les famílies i comencem a planificar també les trobades amb aquestes”, afegeix Sandra Vega. Els usuaris han reprès també activitats de la vida diària com passejar, anar al cinema o anar a prendre un refresc.

La psicòloga i directora tècnica del servei residencial d’Asproseat també ens explica que tot i la complexitat de la situació les persones usuàries de les llars residències s’han adaptat molt bé a la situació pandèmica i que gràcies a haver viscut aquesta experiència han après noves maneres de relacionar-se i establir comunicació.