• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Èric Baulenes: “L’exposició és un viatge molt interessant al passat més llunyà de L’Hospitalet”

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 27. 10. 2021

Èric Baulenes: "L'exposició és un viatge molt interessant al passat més llunyà de L'Hospitalet"

El comissari de "FòssiL'Hs" a l'Espai de L'Entrevista de TV de L'H

L’Harmonia acull l’exposició “Fòssil’Hs” que mostra com ara fa milions d’anys L’Hospitalet estava sota les aigües. Fins els 30 de març es pot veure allò més destacat del passat més llunyà de la ciutat en una època on el clima era molt més càlid que ara i on s’han trobat sediments marins. N’hem parlat a l’Entrevista de TV de L’Hospitalet

Èric Baulenes és el comissari de l’exposició i investigador en paleontologia. Ha dit que “l’actual L’Hospitalet estava sota les aigües i teníem fòssils. La idea de fer l’exposició va néixer el 2018 perquè quan es feia el nou camp de la Torrassa ja sabíem que hi havia sediments marins. Vaig parlar amb el director del Museu d’Història, Josep Maria Solías per fer un treball i entre tots ha estat possible”.

Per Baulenes, “L’Hospitalet era un lloc amb un clima molt més benigne que l’actual i l’aigua del mar estava molt més elevada que ara i arribava fins a llocs com ara Molins de Rei. Tenim restes en barris alts de la ciutat però estan sota el ciment. L’erosió de les rieres han portat vestigis que estan tapats. La Terra és viva i canvia des de sempre”.

Sobre l’interès de l’exposició Baulenes ha destacat “com la gent ens diu que els hi agrada perquè està explicada d’una manera entenedora. Ens permet fer una idea de com érem, un viatge interessant al passat”.

Baulenes ha explicat que el 16 de novembre, a les 20 hores, “es farà una visita guiada nocturna i farem una conferència científica a la mateixa Harmonia”.