• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El Cirque du Soleil torna a L'Hospitalet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 26. 10. 2021

El Cirque du Soleil torna a L'Hospitalet

L'espectacle "Luzia" s'estrenarà a la ciutat el 17 de març

El Cirque du Soleil tornarà a L'Hospitalet a partir del 17 de març. Ho farà amb l'espectacle "Luzia" i servirà com a punt inicial de la gira de la companyia canadenca per tota Europa.

"Luzia" és una producció del Cirque du Soleil creada i dirigida per Daniele Finzi Pasca, que transportarà al públic al cor d'un Mèxic imaginari. Amb grans acrobàcies i sorpreses visuals, l'espectacle convidarà a submergir-se en un viatge per un món vibrant i sumptuós, passant per un antic plató de cinema, l'oceà, un saló de ball o l'àrid desert. Al muntatge hi participen prop de 50 persones.

Francesc Belver, primer tinent d'alcade de l'Ajuntament de L'Hospitalet, celebra el retorn de l'espectacle a la ciutat: "És un signe més de recuperació de la normalitat", afirma. "A més, per a nosaltres és una alegria molt important que el circ torni a Europa i ho faci començant per L'Hospitalet", afegeix.

El Cirque du Soleil ja va visitar la ciutat el 2018, amb l'espectacle Totem. La pandèmia va frenar el calendari previst però ara es recupera l'acord entre l'Ajuntament i la companyia, que s'allargarà fins al 2030 i que farà que hi hagi espectacles de forma periòdica a la ciutat. "El Cirque du Soleil té gires permanents i els cicles poden ser de 12, 15, 18 o 24 mesos. En aquests marges ens hem de moure. Però és molt important recuperar la normalitat".

El Cirque du Soleil tornarà a repetir ubicació, l'esplanada entre la Travessera Industrial i el carrer de la Feixa Llarga. Ja al 2018, la localització va generar polèmica pel condicionament del terreny amb despesa pública. Segons Francesc Belver, ha quedat "demostrat" que la zona es fa servir per a més activitats "S'ha generat una controvèrsia política on no hauria d'haver-hi. Entre muntatge i desmuntatge, el Cirque du Soleil estarà establert uns quatre mesos però després continuarà havent-hi activitat en aquest espai".

L'acord entre l'Ajuntament de L'Hospitalet i el Cirque du Soleil també preveu el desenvolupament de diferents activitats de ciutat lligades a la promoció de l'art circense entre el jovent i al foment de la integració social dels joves a través del Cirque du Monde.