• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Infants d'una vintena d'escoles de LH omplen de cançons el Teatre Joventut

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 24. 05. 2022

Infants d'una vintena d'escoles de LH omplen de cançons el Teatre Joventut

Amb motiu de les cantates del projecte La Clika, que combina música i valors pedagògics

Prop de 180 infants de les escoles La Carpa, de Can Serra, Ausiàs March, de Sanfeliu, i Pau Casals, de Collblanchan omplert d’energia, música i cançons el Teatre Joventut i han estat els protagonistes de La Clika, una cantata promoguda per la Casa de la Música, que barreja els valors de convivència i l’afició per la música.

Durant el curs, més de 900 infants de segon de Primària de 22 escoles han preparat onze cançons de ritmes contemporanis compostes expressament per a aquest projecte; cançons que parlen de temes com el dret a ser diferent, el valor educatiu de jugar i la companyonia, entre d’altres.

Aitziber Roldan Mitxelena, membre de la Casa de la Música de L’Hospitalet, ja indicat que “és un projecte pedagògic que fomenta valors i objectius de diversitat i d’inclusió i, a més, la canalla ho gaudeix molt”.

De fet, la clika és una colla d’infants amb una amistat ben forta, els personatges de la qual dinamitzen el web del projecte i fan les presentacions de cada cançó en les funcions al Joventut.

Poder interpretar, amb veu i coreografies, les cançons de La Clika, en directe, en un teatre i davant de les famílies, posa el cuquet dels nervis al cos, però també és tot un estímul per a la mainada.

El Mohamed, alumne de l’escola La Carpa, ha explicat que “al principi estava una miqueta nerviós, però quan hem començat a cantar ja m’hi he acostumat”. I en la mateixa línia, la seva companya, la Nahara, també deia estar nerviosa “però cantant ja m’he pogut controlar”.

Aquest dimecres, el teatre Joventut acollirà les dues últimes funcions de la Clika d’aquest curs escolar, un projecte que està consolidat i que, de ben segur, tindrà continuïtat en els pròxims anys.

La Clika és un projecte hereu de l’antic Musiquetes, que estava centrat en cançons populars i tradicionals.