• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Es crea una bústia per denunciar casos de frau o corrupció

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 05. 2022

Es crea una bústia per denunciar casos de frau i corrupció

Dins el primer Codi ètic i de valors de l'Ajuntament

Es fa el primer pas per aprovar el primer Codi ètic i de valors de bon govern de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Es recullen els principis i valors que han de regir la gestió municipal i que regidors, assessors municipals i equip directiu de l’Ajuntament es comprometen a complir. Servirà com a mecanisme de prevenció contra el frau, la corrupció i els conflictes d’interessos.

Per primera vegada, l'Ajuntament de L'Hospitalet comptarà amb un Codi Ètic i de valors de bon govern. En aquest text es recullen principis com l'honestedat, la convivència, la transparència o l'objectivitat, uns valors que com gestors polítics públics es comprometran a complir l'equip de govern, els regidors del ple, assessors o equip directiu del consistori.

A més, es crea l'anomenada "bústia ètica i de conducta" un canal de comunicació electrònica on els ciutadans podran denunciar o comunicar qualsevol conducta constitutiva de frau, corrupció o conflicte d'interessos. Els missatges que arribin a la bústia seran gestionats per un Comitè d'Ètica Institucional amb plena autonomia.

“Seran els receptors de qualsevol qüestió que puguin plantejar qualsevol ciutadà o personal de l’Ajuntament” explica el primer tinent d’alcaldia, Francesc Belver, “que puguin denunciar o posar en coneixement determinades practiques que considerin que vulneren aquest Codi”. Els membres del Comitè d’Etica Institucional, que s’adscriu a la Gerència Municipal, actuaran amb independència funcional i plena autonomia. “Seran els que avaluaran i valoraran aquestes qüestions que es plantegin en aquesta bústia i actuaran, si és el cas, com correspongui” destaca Belver.

Un cop s'hagi aprovat de forma definitiva el Codi Ètic, es publicarà quina serà la via de comunicació de la bústia i s'escolliran els membres del Comitè d’Ètica Institucional que hauran de garantir el correcte compliment dels principis i valors del Codi. L'Ajuntament ja venia treballant en aquest codi des de l'anterior mandat i en els darrers anys ha anat incorporant nous valors com l'humanisme tecnològic i bretxa digital, l'intel.ligència artificial o l'agenda de desenvolupament sostenible.

“El teníem pràcticament a punt en l’any 2019 però vam considerar que justament abans d’eleccions no era el millor moment per aprovar una qüestió d’aquestes característiques” afirma Belver que reconeix que la pandèmia els hi ha fet posposar l’aprovació. “Això també ens ha donat peu a incorporar algunes característiques que a la primera versió no hi havia com l’àmbit tecnològic” diu el primer tinent d’alcaldia.

Aquesta posada en marxa del Codi Ètic coincideix en el temps amb l'aprovació del Pla Antifrau, uns mecanismes de control que han d'aprovar les institucions que volen rebre fons europeus del Next Generation. A L'Hospitalet li han concedit de forma inicial uns dotze milions d'euros d'ajudes europees en projectes relacionats amb la mobilitat sostenible. També es vol optar a les línies de Next Generation en l'àmbit de la cultura, l'esport, el turisme o la innovació, entre d’altres.