• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El sector turístic de L'H preveu recuperar l'ocupació d'abans de la pandèmia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 24. 05. 2022

El sector turístic de L'H preveu recuperar l'ocupació d'abans de la pandèmia

El debat sobre els apartaments turístics es manté viu quatre anys després de l'ordenança que els regula

L'Hospitalet és la vuitena ciutat catalana en recuperació de taxa turística. De fet, l’Ajuntament preveu recuperar aquest any el nombre de pernotacions del 2019. La tornada del turisme arriba quan es compleixen quatre anys de l'ordenança que regula els pisos turístics, una normativa que no convenç part del veïnat dels barris que limiten amb Barcelona.

Amb la recuperació del sector, el govern municipal assegura que seguirà construint el model turístic de L’Hospitalet, que va néixer a partir del pol d’atracció de la Fira i que s’ha anat estenent al voltant de quatre eixos: el turisme cultural, l'esportiu, el gastronòmic i el de congressos. Un àmbit estratègic que l'Ajuntament considera clau per al desenvolupament econòmic de la ciutat. Rocío Ramírez, tinenta d’alcade d’Ocupació, Empresa i Turisme, assegura que “es treballa el turisme cultural, l'esportiu, el gastronòmic i el de negocis. Hem de seguir sent més atractius per tal que aquells que es queden als hotels de L’Hospitalet generin consum i reverteixi a la ciutat”.

Actualment, L’Hospitalet compta amb 4.649 places en 30 establiments hotelers -22 hotels i 8 albergs o edificis d'apartaments. A més, està previst incrementar incrementar el nombre de llits a la ciutat amb la construcció d'un nou hotel al carrer Botànica i la conversió de l'edifici de la Vanguard en hotel.

A la ciutat, la majoria de places hoteleres s’ubiquen a la plaça Europa i donen servei al turisme de congressos. Però també hi ha un altre tipus de turistes que s’allotgen a L’Hospitalet per la seva proximitat amb Barcelona. Els barris que hi fan frontera també compten amb hotels i, sobretot, amb pisos turístics. Així, al voltant del 90% dels apartaments turístics de la ciutat es concentren a Santa Eulàlia, Collblanc i la Torrassa.

De fet, per frenar els problemes de convivència que generaven, l’any 2018 el Ple va aprovar una ordenança que prohibeix les noves llicències en comunitats de veïns. Ara, aquest tipus d’apartaments només es poden oferir en edificis destinats íntegrament a un ús turístic.

Part del veïnat de Collblanc-la Torrassa lamenta la proliferació d'edificis destinats a apartaments turístics

Precisament, alguns veïns de Collblanc-la Torrassa consideren que l’ordenança que regula els pisos turístics no és suficient per evitar la gentrificació. Col.lectius com la plataforma "Un altre L'Hospitalet és possible" denuncien que la normativa ha provocat que grans inversors comprin edificis sencers per fer-hi apartaments i llogar-los als turistes de manera permesa.

Una dinàmica en augment que, diuen, incrementa el preu de l'habitage i del cost de la vida al barri. També lamenten que l'impacte del turisme contribueix a la desaparició del petit comerç de proximitat, que en algunes ocasions és substituït per establiments adreçats als turistes.

Per això demanen que l'Ajuntament limiti el nombre d'hotels i d'edificis d'apartaments, i que els distribueixi de manera equitativa per la resta de la ciutat. Per la seva banda, el consistori nega que en cap barri es donin les condicions de saturació per haver de tirar endavant aquesta mesura.