• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El festival Filmserè 2022 rep un miler de curtmetratges d'arreu del món

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 23. 05. 2022

El festival Filmserè 2022 rep un miler de curtmetratges d'arreu del món

La fase final inclou projeccions a l'aire lliure a diversos punts de la ciutat

La 4a edició del Filmserè, el Festival de Curtmetratges de la Florida, que organitza l’institut Eduard Fontserè, ha rebut un miler de propostes d’arreu del món, de les quals 36 seran a la fase final. Els curtmetratges finalistes es podran veure per blocs a l'aire lliure a diversos espais de la ciutat. Aquest dilluns, la primera projecció al Centre Cultural la Bòbila.

Fins dissabte, també hi haurà projeccions al Parc de la Pau, al carrer Primavera i al centre Ana Díaz Rico. Igualment, TVLH emetrà una selecció de curtmetratges finalistes també aquest dissabte en dos passis, a les 20:30h del vespre i a les 22:30h de la nit.

El jurat ha tingut en compte aspectes tècnics i de realització i que el tema tingui contingut social.

Miguel Ángel Camacho Vela, alumne de l'institut Fontserè, ha explicat que "vam començar a l'inici del curs, al setembre, hem rebut més de 1.000 curts i tot l'alumnat de 4t d'ESO hem col·laborat en la selecció dels curts". De la seva banda, Fátima Abbou González, també alumna del Fontserè, ha indicat que "hem valorat la qualitat de la imatge, el so, si tenia subtítols en cas que fons en un idioma estranger i si tractava d'un tema social, doncs això també sumava".

El festival de curtmetratges arriba a la quarta edició havent aconseguit arrelar-se a la Florida i al conjunt de l’Hospitalet i sent una eina pedagògica que fomenta valors com la responsabilitat col·lectiva.

Raquel Uroz Fernández, professora de l'institut Fontserè, ha recordat que "han estat 9 mesos aprenent a preparar i a gestionar un event cultural d'àmbit internacional. I és un servei per a la ciutat que es fa en un context totalment real".

TVLH és col·laboradora del Filmserè, juntament ambl’Ajuntament, el programa Cinema al Barri, de Torre Barrina, l’EMMCA, el Pla Integral Les Planes-Blocs Florida i l’Associació Amigues i Amics del Fontseré.

La gala final d’aquesta edició 2022 del Festival Internacional de Curtmetratges la Florida serà el 2 de juny, al Centre Cultural la Bòbila, un acte de lliurament de premis que inclourà categories noves que han estat incloses enguany, com el premi jove i el premi veïnes i veïns, entre d’altres.