• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Alumnes de primària es converteixen en científics

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 24. 05. 2022

Alumnes de primària es converteixen en científics

Amb el programa Petits talents científics

Els alumnes que participen en el programa Petits talents científics han exposat les seves investigacions al Centre Cultural Tecla Sala. L'objectiu del programa és fomentar la ciència entre els infants a través de l'experimentació, la indagació i la descoberta.

Per què s'oxida el ferro? Per què s'esclafa un bric quan beus? Per què es fan malbé les pomes? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han plantejat els alumnes i a què han donat resposta a través de diversos experiments. "Són els mateixos alumnes els qui duen a terme tot el procés, nosaltres només els hi donem les eines, i això és molt interessant", ha afirmat Arnau Tarazona, mestre de l'Escola Pau Vila.

És el segon anys que el programa Petits talents científics es duu a terme a la ciutat amb la finalitat de fomentar la ciència entre els infants a través de l'experimentació, la indagació i la descoberta. Es tracta d'una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació de formació del professorat on se'ls dona recursos i orientacions per implementar metodologies més participatives i creatives a l'aula.

"Els docents conjuntament amb formadors universitaris preparen els petits experiments que els alumnes fan l'aula", ha explicat Marc Portella, de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació. Un cop han fet els experiments a l'aula, els alumnes els han presentat com fan els científics professionals en un congrés que ha tingut lloc al Centre Cultural Tecla Sala.

En aquesta edició, que ha tingut com a fil conductor 'Investiguem la matèria' hi han participat vuit centres educatius de la ciutat: la Marina, Ernest Lluch, Pompeu Fabra, Pau Vila, Màrius Torres, Joan Maragall, Pere Lliscart i Lola Anglada.  "L'objectiu final és que descobreixin la part científica de tot allò que ens envolta, que es puguin implicar i decidir si més endavant es volen dedicar a aquest àmbit", ha afegit el tinent d'alcalde d'Educació, David Quirós.