• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La llum i la música transformen L'Hospitalet en la Ciutat dels Estels

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 24. 11. 2022

La llum i la música transformen L'Hospitalet en la Ciutat dels Estels

La plaça de l'Ajuntament, plena de gom a gom, ha acollit l'encesa de l'enllumenat de Nadal

L'Hospitalet ha donat la benvinguda al Nadal amb el tradicional acte d'encesa dels llums de Nadal a la plaça de l’Ajuntament. Aquest any, L'Hospitalet s’ha convertit en la Ciutat dels Estels. A l'acte s'hi ha estrenat la cançó exclusiva per als infants de la ciutat titulada La ciutat dels estels, composta pel músic Manu Guix.

La conductora de l'acte, la cantant de la ciutat, Gisela Quirós, ha presentat el videoclip de la cançó en el qual han participat nens i nenes i diferents entitats de la ciutat. I a continuació, s’ha celebrat el videoconte La llum del cel.

Tot seguit, s'han encès els llums de l'avet, la façana i la plaça de l'Ajuntament amb la col•laboració del públic assistent i hi ha hagut una actuació musical de Gisela Quirós amb l'Escola Municipal de Música - Centre de les Arts (EMMCA) i Els Messengers que han interpretat les cançons La ciutat dels estels, Oh Happy Day i Last Christmas.

L
a màgia de Nadal a L'Hospitalet

La campanya de Nadal s'iniciarà el dia 12 de desembre amb el lema "Sent la màgia de Nadal a L'Hospitalet" per promocionar un esperit nadalenc que es viu a través de tots els sentits. I "El comerç de L'H fa Nadal. Sent la seva màgia" serà l'eslògan utilitzat per fer promoció del comerç local, reivindicant el seu paper fonamental en aquesta època de l'any. L'Ajuntament repartirà 4.000 estrelles als comerços de la ciutat.

78 carres i 15 places il•luminades amb menys hores d'encesa

L'Ajuntament de L'Hospitalet ha tornat a col•locar un avet natural a la plaça de l'Ajuntament i un arbre a tots els barris de la ciutat: parc de la Serp (Sant Josep), plaça de les Comunitats (Sanfeliu), plaça del Mercat (Collblanc), carrer de Rafael Campalans (la Torrassa), plaça de Pius XII (Santa Eulàlia), avinguda de la Granvia de L'Hospitalet, 25 (Granvia), plaça d'Eivissa (la Florida), avinguda de Catalunya amb avinguda del Torrent Gornal (les Planes), plaça de Pubilla Cases (Pubilla Cases), plaça de la Carpa (Can Serra), plaça de la Cultura (Bellvitge) i rambla de Carmen Amaya, 26 (Gornal).

L'avet és ecològic, cultivat expressament per ser utilitzat com a ornament de Nadal i, a l'acabar el període nadalenc, es reciclarà per fer-ne compost per fertilitzar els espais verds de la ciutat. Enguany l'Ajuntament il•lumina un total de 78 carrers i 15 places, amb més de 870 ornaments distribuïts per tots els barris.

S'han mantingut tots els ornaments de l'any passat, ampliant, en molts casos, el nombre de llums i, com a novetats, destaca la il•luminació del passatge de Jaume Blanchart, al barri del Centre; el Mercat de Sant Eulàlia i el carrer de la Unió, al barri de Santa Eulàlia; el carrer del Garraf, al barri de la Florida, i el passeig de les Monges, al barri de Bellvitge.

A l'avinguda de Severo Ochoa s'ha canviat la il•luminació i s'ha ampliat fins a l'avinguda del Torrent Gornal. I a la Torrassa, a causa de les obres de la plaça Espanyola que han impossibilitat la instal•lació d'ornaments, s'han distribuït pels carrers del barri.

L'Ajuntament es fa càrrec, per tercer any consecutiu, del pagament total dels llums de la ciutat, sense cap cost per part dels comerciants. Tot l'enllumenat és de llums led amb consum d'energia molt baix. Els llums romandran encesos des del 24 de novembre, fins al 8 de gener, per tal de coincidir amb l'inici de la campanya de rebaixes i mantenir l'esperit nadalenc i acompanyar en la dinamització comercial dels carrers de la ciutat.

L'horari d'enllumenat serà de dilluns a diumenge, de 17.30 a 22 hores. La Nit de Nadal i Nadal s'ampliarà fins a les 12 de la nit i en les dates de Cap d'Any i la Nit de Reis, fins a la una de la matinada. S'ha decidit retallar l'horari d'encesa respecte altres anys, com a mesura de sensibilització de l'estalvi energètic.