• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Hospitalet commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 25. 11. 2022

L'Hospitalet commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Divendres al vespre, lectura del manifest del 25N a l'Acollidora

"Posa't les ulleres liles" és la invitació que fa L'Hospitalet per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones d'enguany. L'acte central tindrà lloc el divendres, 25 de novembre, amb la lectura del manifest a l'Acollidora.

Així doncs, l'acte començarà amb una concentració a la rambla de Just Oliveras amb l'avinguda de Josep Tarradellas i Joan, a les 17.30h. Des d'allà s'anirà per la Rambla fins a l'Acollidora, on tindrà lloc la lectura del manifest del 25N a càrrec dels grups de dones de la ciutat.

L'activitat continuarà a la plaça de l'Ajuntament, a les 18h, on hi haurà l'espectacle performance 'Sororitat. El gran poden de les dones', a càrrec de Dona Cançó. L'acte l'organitza el CAID, Centre d'Atenció i Informació a la Dona de L'Hospitalet, amb la col·laboració de les associacions de dones de L'Hospitalet, l'Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA) i Fills de la Flama. "Amb l'acte donem un missatge d'esperança a totes les dones que estan en aquesta situació i els volem recordar que no estan soles, que tenen la nostra mà per poder sortir, perquè sí que hi ha sortida", ha explicat laura García Manota, regidora d'Igualtat.

Enguany s'ha volgut posar el focus en donar visibilitat a tots els tipus de violència que pateixen les dones i denunciar-los sota el lema "L'Hospitalet contra la violència masclista. Visibilitzem-la". Per això s'ha preparat un programa ple d'activitats diverses amb xerrades, tallers, exposicions i teatre que s'allarga durant la setmana. Podeu consultar totes les propostes en aquest enllaç.

'Els feminismes de Feminal', un recorregut per la primera revista feminista a Catalunya

I amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les dones, Can Colom acull l'exposició 'Els feminismes de Feminal', un recorregut pel llegat de la primera revista de caràcter feminista sorgida a Catalunya. Feminal s'adreçava a les dones com un públic amb interessos propis.

La seva directora Carme Karr i les seves col•laboradores van vincular el protagonisme de les dones a molts altres aspectes. L'educació, els drets polítics i civils, el pacifisme i el feminisme van ser alguns dels temes que es van desenvolupar a les seves pàgines. La mostra es pot visitar fins al 29 de novembre.

Dades d'agressions sexuals

L'Hospital Clínic de Barcelona, un centre de referència en l'atenció a dones que han patit violència sexual, ha donat dades sobre aquest tipus de pacients en el que portem d'any. L’Hospital Clínic ha atès un total de 556 víctimes d’agressions sexuals.

Es tracta de la xifra més alta registrada al centre de referència en l’atenció d’agressions sexuals a persones majors de 16 anys, i que representa un increment del 51% respecte al mateix període del 2021. El 90% de les víctimes són dones i tots els agressors són homes. Per edats, més de la meitat de les agressions (el 53% %) són a noies menors de 25 anys.