• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Càritas i La Vinya reivindiquen els drets de les persones sense llar

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 25. 11. 2022

Càritas i La Vinya reivindiquen més espais de baixa exigència per a les persones sense llar

En un acte commemoratiu del Dia Mundial d'aquest col·lectiu

Sota el lema "Ningú dormint al carrer" Càritas i La Fundació La Vinya han organitzat un acte per denunciar la situació en què viuen cada vegada més persones del nostre entorn. Reclamen més recursos per part de les administracions per tal de fer front a l'augment de persones sense llar a la ciutat. 

La sala d'actes de la Biblioteca de Bellvitge va acollir dijous, Dia Mundial de les Persones sense Llar, un acte a càrrec de dues de les entitats que treballen per garantir els drets d'aquest col·lectiu i una millor qualitat de vida, la Fundació La Vinya i Càritas Diocesana de Barcelona

"Tot i que no hi ha un perfil concret, és una tendència que va en augment. Són persones soles però també famílies amb menors a càrrec seu. Nosaltres treballem per facilitar-los l'accés als seus drets i intentar resoldre aquesta situació en un moment de màxima vulnerabilitat", va explicar el Santi Faus, treballador social de Càritas, durant la seva intervenció en l'acte.

Tant Càritas com La Vinya van participar en el primer recompte de persones sense llar a L'Hospitalet amb l'objectiu d'incrementar i optimitzar els recursos que s'hi destinen a la ciutat. Els resultats que s'hi van obtenir van ser de 92 persones vivint al carrer, 30 de les quals en interior de vehicles a la via pública. A aquesta xifra se li ha d'afegir la cinquantena de persones que acull l'alberg i les que viuen en naus industrials ocupades, en les quals no es pot accedir ni fer recompte.

Per al membre de la Fundació La Vinya, Kiko Segura, "les places de què disposa l'alberg són escasses tenint en compte el nombre d'habitants de la nostra ciutat. Seria interessant disposar d'espais d'acollida de baixa exigència. Al qual les persones puguin accedir d'una manera fàcil i ràpida sense haver de passar prèviament per serveis socials".

Un any després del primer recompte de persones sense llar a L'Hospitalet les entitats perceben que les xifres estan augmentat i reclamen més recursos, per part de les administracions, per fer front a les necessitats de cada persona en situació de vulnerabilitat.