• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La UB i l'Hospital de Bellvitge presenten els resultats del primer cribratge de Covid

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 23. 06. 2021

La UB i l'Hospital de Bellvitge presenten els resultats del primer cribratge de Covid a la universitat

La prevalença de la infecció ha estat de prop el 15%

La incidència en les universitats de la Covid-19 és un reflex d'allò que succeeix a la societat. Aquesta és una de les conclusions del primer cribratge a la comunitat universitària fet a Espanya. Es tracta d'un estudi que s'ha dut a terme entre la Universitat de Barcelona i l'Hospital de Bellvitge.

El cribratge es va realitzar durant el mes de febrer entre estudiants, personal docent i personal administratiu amb l'objectiu d'avaluar la incidència de la Covid a la comunitat universitària i detectar els membres infectats, sobretot aquells asimptomàtics.

L'estudi es va fer en una mostra de 2.784 membres de la Universitat de Barcelona i aquest n'és el resultat: la prevalença total de la infecció, és a dir, amb una prova positiva PCR o una serologia per detectar anticossos positiva, ha estat del 14,9%.

"Això mostra que el mes de febrer la prevalença era baixa i que les mesures adoptades en aquell moment eren les adequades. Els resultats també apunten que no es van observar diferències en la incidència entre els diversos col·lectius estudiats ni per sexe", ha explicat Sebastià Videla, professor de la UB, farmacòleg clínic de L'Hospital de Bellvitge i responsable del projecte de recerca clínica.

Si només tenim en compte la PCR, la prevalença total és de l'1,6%, en canvi, si ens basem en el test serològic és del 12,8%. Dels 44 participants amb PCR positiva, 38 també van donar positiu en anticossos. Per tant, només sis participants es podien considerar com una infecció precoç. "Aquests sis són els perfils de transmissors potencials", ha explicat Francisco Ciruela, catedràtic de la UB i coordinador del projecte.

Amb aquest resultat l'estudi conclou que la incidència a la comunitat eductiva de la Covid era similar a la resta de la societat. "La comunitat universitària en si mateixa era un reflex d'allò que estava passant a la societat i el nombre de casos amb la infecció activa era molt baix", ha apuntat María Ángeles Domínguez, professora de la UB i cap de servei de Microbiologia de l'Hospital de Bellvitge.

L'estudi es va realitzar en un moment en què la variant Alfa, coneguda aleshores com la britànica, estava en auge i això va quedar pelés en els resultats. De fet, les transmissions més recents pertanyien a aquesta variant.