• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Tallers Bellvitge proposarà millores d’accessibilitat als equipaments municipals

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 03. 12. 2021

Tallers Bellvitge proposarà millores d'accessibilitat als equipaments municipals

La primera acció ha estat al Saló de Plens

A L’Hospitalet hi ha unes 23.000 persones amb algun tipus de discapacitat. Amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat es vol sensibilitzar a l’opinió pública sobre les seves condicions de vida. Dins aquest marc, avui Tallers Bellvitge i les àrees municipals de Benestar i Drets Socials i Espai Públic han presentat les millores d’accessibilitat del saló de Plens.  

En el Dia Internacional de les Persones Amb Discapacitat i de Diversitat Funcional, que se celebra el 3 de desembre, l’Ajuntament i l’associació Tallers Bellvitge, una associació que des de fa més de 50 anys es dedica a la integració social de persones d’aquest col•lectiu, han donar a conèixer un acord per millorar l’accessibilitat física, sensorial i cognitiva dels equipaments municipals.

La primera acció s’ha dut a terme al renovat saló de plens de l’Ajuntament. Un grup de persones de Tallers Bellvitge, anomenades validadores, ha fet un treball de camp per proposar millores en l’àmbit de l’accessibilitat cognitiva, és a dir, les senyalitzacions, rètols i pictogrames que ajuden a que les persones de diversitat funcional puguin arribar i moure’s de forma autònoma.
 
També s’ha tingut en compte l’àmbit sonor, ja que s’hi ha instal•lat bucles magnètics, una tecnologia que aïlla el soroll ambiental, cosa que facilita la comprensió de les persones amb audiòfon. Tallers Bellvitge recorda que, tot i que aquestes millores són molt necessàries per a les persones amb discapacitat i de diversitat funcional, en realitat faciliten les coses a tota la ciutadania.

La primera intervenció a les entrades i sortides, als lavabos, els ascensors i les sortides d’emergència del saló de plens de l’Ajuntament es faran extensiva a d’altres equipaments municipals.

Les persones validadores de Tallers Bellvitge han elaborat un informe que també inclou propostes per adaptar els equipaments a les persones amb discapacitat visual i per subtitular els continguts dels mitjans de comunicació municipals, entre d’altres aspectes.

En el col•loqui posterior a la presentació de l’acord entre l’Ajuntament i Tallers Bellvitge també s’ha suggerit que el personal de cara al públic porti mascareta transparent perquè es puguin llegir els llavis.