• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Hospital de Bellvitge dona menús a entitats socials de la ciutat

  • L'Hospital de Bellvitge dona menús a entitats socials de la ciutat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 11. 08. 2022

L'Hospital de Bellvitge dona menús a entitats socials de la ciutat

Àpats i plats envasats sense obrir es destinaran a persones en situació de vulnerabilitat

L’entitat Pont Alimentari ha aconseguit que col·lectius en situació de vulnerabilitat atesos per la Fundació La Vinya i la Fundació Àurea de L'Hospitalet rebin els excedents alimentaris de l’Hospital de Bellvitge. La iniciativa ajuda a combatre el malbaratament alimentari.

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha iniciat un projecte per donar els excedents alimentaris, com plats envasats sense obrir o menús que no arriben a servir-se, a entitats socials locals, tot assegurant la seguretat alimentària. En el marc d’aquesta iniciativa, el centre hospitalari ha signat un conveni amb el projectePont Alimentari, que fa arribar els excedents a la Fundació La Vinya i la Fundació Àurea, entitats sense ànim de lucre que atenen persones en situació de vulnerabilitat a la ciutat.

Des del 5 de juliol, l’hospital ha donat més de 1.400 racions de menjar a Pont Alimentari, un projecte promogut per la Fundació Prevenció de Residus i la Fundació Banc de Recursos que es compromet a destinar aquests aliments, prioritzant sempre criteris de proximitat, tant per estalviar transport com per fomentar el compromís social dins del territori.

En aquest context, l’HUB ha posat en marxa aquesta iniciativa per aprofitar el recurs que suposen els excedents cuinats de l’hospital. “Els plats compleixen amb tots els criteris necessaris de conservació, caducitat, envasat i etiquetatge i, per tant, són aptes per entrar dins d’aquests circuits de reaprofitament”, ha explicat Montse Revull, responsable de restauració de l'UTE Clece-Arcasa a l’Hospital de Bellvitge.

Abans de l’aprovació de la Llei de malbaratament alimentari a Catalunya, el destí del menjar no utilitzat era la brossa. La responsable de Pont Alimentari, Mariona Ortiz, explica que tirar menjar als residus no només suposa el desaprofitament, sinó que “té un impacte ambiental quant a emissions de carboni molt alt, ja que també es desaprofita els recursos naturals i l’energia utilitzada per cuinar i preparar el menjar”. Entre les causes de produir excedents als hospitals s’ha detectat una mala coordinació entre la cuina i les infermeres de planta, un gramatge excessiu en el menú o el fet que s’incloguin per defecte pa o acompanyaments sense consultar al pacient, indica Ortiz.

Segons l’Agència de Residus de Catalunya, les llars, els comerços i la restauració generen unes 262.000 tones de malbaratament cada any o, el que és el mateix, uns 35 kg per persona. En concret, els serveis de càtering i restauració en són responsables del 4% d’aquest total.