• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Reclamen la fi de la violència masclista amb una marxa nocturna

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 25. 11. 2021

Reclamen la fi de la violència masclista amb una marxa nocturna

La plataforma Vaga feminista demana que s'atengui a totes les dones al Centre d'Atenció de la Salut Sexual i Reproductiva de la Torrassa

Desenes de dones de la ciutat s'han manifestat en una marxa des del CAP de la Torrassa al Parc de les Planes per commemorar el Dia internacional contra la violència de gènere. Insten a les dones a lluitar unides per poder sortir soles al carrer de nit i sense por, i per erradicar qualsevol violència masclista.

Sota el lema “De la por a la ràbia, passem a l’acció”, desenes de veïnes han sortit al carrer en una marxa organitzada per la plataforma Vaga feminista. Amb motiu del 25 N demanen un any més la fi de la violència masclista, una violència que ja ha deixat 37 dones assassinades aquest 2021 i violència vicària.

"Volem denunciar tota mena de violència, des de la violència institucional a la obstètrica", indica Mercè Vilalta, membre de Vaga feminista de L'Hospitalet. Vilalta ha destacat que també cal tenir en compte la violència vicària, "una xacra social que cal combatre".
 
Els col·lectius feministes lamenten l’augment de violacions i la brutalitat d’aquestes, com la de la jove de 16 anys d’Igualada. Asseguren que cal reivindicar espais més segurs en tots els àmbits. "La idea d'una manifestació nocturna és la d'apropiar-nos d'espais on ens sentim sempre insegures. Aprofitem aquests espais per reivindicar juntes els nostres drets", explica Catalina Durante, membre Mujeres Pa’lante.
 
Les manifestants van llegir un manifest per reclamar que s’atengui a tothom al Centre d’Atenció de la Salut Sexual i Reproductiva de La Torrassa, independentment de si tenen o no la targeta sanitària. Van assegurar que les veïnes que volen avortar i no disposen de la targeta sanitària són derivades a una ONG de Barcelona. En canvi, afirmen que a altres centres sanitaris sí atenen a tothom.