• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La Síndica obre informes sobre els desallotjats del carrer Vilafranca

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 25. 11. 2021

La Síndica obre informes sobre els desallotjats de l'avinguda de Vilafranca

Per intentar trobar una solució adient per a cada cas

La Sindicatura de Greuges de la ciutat ha començat a fer informes i perfils específics de les 12 persones que, arran de ser desallotjades aquests dilluns pels Mossos d’Esquadra, es van instal•lar a la porxada de l’avinguda de Catalunya. L’objectiu és determinar la situació per mirar de trobar una solució adient per a cadascuna d’aquestes persones. En paral•lel, també s’ha obert una iniciativa d’ofici per analitzar l’actuació dels serveis socials municipals.

La síndica, Merche García, ha explicat que el context de les persones instal•lades ara a l’avinguda de Catalunya és molt divers: des de mares amb fills menors d’edat escolaritzats, a dones que han patit violència masclista i estan sent ateses pel CAID o persones amb malalties.

Merche García ha esmentat, però, alguns trets comuns, com que són persones que portarien més de 10 anys a la ciutat, amb feines precàries de baixa qualificació i que en alguns casos “no van poder pagar els 500 euros del lloguer d’una habitació i van anar a la nau de l’avinguda de Vilafranca”.

Algunes d’aquestes persones ja tindrien fitxa oberta als serveis socials de l’Ajuntament, motiu pel qual la Síndica ha demanat informació al respecte per conèixer el grau de vulnerabilitat de cadascuna. “I ara es tracta que comencem a solucionar el tema”, ha dit Merche García.

Segons la Síndica, aquestes persones estan desorientades després de la situació traumàtica que va suposar el desallotjament de dilluns “i ara tenen la necessitat de disposar d’un espai de temps per organitzar-se i pair una mica la situació. I crec que tothom s’hi pot posar en la seva pell”.

La Sindicatura de Greuges també ha posat en marxa una iniciativa d’ofici per analitzar l’actuació dels serveis socials municipals des de la data en que haguessin tingut coneixement de l’ordre judicial de desallotjament de la nau industrial de l’avinguda de Vilafranca fins que es va fer efectiva dilluns passat.

Mentrestant, Merche García considera que fóra bo que “serveis socials posi un interlocutor que acompanyi aquestes persones en el procés que tenen per endavant”.

De la seva banda, el tinent d’alcaldia d’Equitat i Drets Socials, Jesús Husillos, ha declarat que l’Ajuntament esmerçarà els recursos que calguin en funció del pla que cadascuna de les persones que s’estan adreçant als serveis socials municipals “pacti amb el seu professional de referèncHusi

Husillos ha afegit que “sense saber a fons la situació de cadascuna d’aquestes persones, és difícil oferir cap altra cosa que no sigui ajuda d’emergència i l’equipament d’estada limitada Els Alps”.