• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El Grup de Patrimoni de L'H es mostra optimista amb la resolució de la Generalitat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 25. 11. 2021

El Grup de Patrimoni de L'H es mostra optimista amb la resolució de la Generalitat sobre Cal Trabal

Insten l'Ajuntament a reactivar el PEPPA per protegir altres elements a la ciutat

El Grup de Patrimoni de L'Hospitalet demana a l'Ajuntament que es posicioni sobre la petició realitzada a la Generalitat on es demana que Cal Trabal sigui declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Afirmen que el consistori ja té eines per preservar aquest espai natural i lamenten que encara no s'ha reactivat la comissió per renovar el Pla Especial per a la Protecció del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat (PEPPA).

El passat mes de setembre, la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat va acceptar a estudi la petició del Grup de Patrimoni de L'Hospitalet per declarar la zona de Cal Trabal com a Bé Cultural d'Interès Nacional.

Segons els impulsors de la iniciativa, la tramitació avança pel bon camí. Cristobal Jaume, membre del grup, va assenyalar que “hem rebut informacions preliminars sobre el conjunt de l’estudi, però el que tenim fins ara és que la Generalitat insta l’Ajuntament a treballar sobre la protecció d’alguns dels elements de l’espai”.

Aquesta va ser una de les conclusions a les quals va arribar el Grup de Patrimoni en una reunió oberta a la ciutadania realitzada dimecres, 24 de novembre. Així, van instar al consistori a realitzar accions no sols sobre Cal Trabal, sinó també amb altres elements patrimonials de la ciutat.

Jaume va insistir en que “l’Ajuntament ha d’activar la comissió per reprendre el PEPPA, que fins ara està abandonada. Hi ha moltes activitats que s’han reiniciat i sobre aquesta no hem rebut cap tipus d’informació".

Sobre la Llei d'Acompanyament dels pressupostos de la Generalitat que podria esquinçar l'autonomia municipal en matèria de planificació urbanística, i el conseqüent impacte sobre el PDU Granvia, el Grup de Patrimoni s'ha mostrat preocupat, alhora que ha criticat que es pugui modificar la llei per revertir decisions judicials fruit de les reivindicacions de la ciutadania.