• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

'Viu i fes viure', nova campanya del Banc de Sang i Teixits

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 07. 2021

'Viu i fes viure', nova campanya del Banc de Sang i Teixits

L'objectiu és aconsegiuir 40.000 donacions entre el juliol i l'agost per garantir l'abastiment dels hospitals

El Banc de Sang i Teixits fa una crida a la ciutadania perquè no deixi de fer donacions aquest estiu, ja que durant el període de vacances el ritme de donacions acostuma a baixar al voltant d’un 30%. Amb aquesta finalitat, ha posat en marxa la campanya 'Viu i fes viure', l'objectiu de la qual és assolir una xifra de 40.00 donacions entrre el juliol i l'agost.

L’elevat índex de contagis per Covid 19 està tenint també un impacte directe en el ritme de gent que va a l’hospital de Bellvitge a donar sang, que s’han reduït d’un 15% en les últimes setmanes.

El pic de feina que hi ha als hospitals també ha fet augmentar les necessitats de transfusions d’un 10%, respecte de 2019, així que la campanya especial ‘Viu i fes viure’ vol garantir les reserves.

Isabel González Medina, cap del Banc de Sang i Teixits de l'hospital de Bellvitge, ha assenyalat que enguany "està augmentant l'activitat hospitalària fins a un 10% i això fa que necessitem 40.000 donacions entre el juliol i l'agost per poder garantir les reserves dels hospitals".

Entre els testimonis que hem pogut recolir a l'autocar del Banc de Sang a la sortida de Metro de l'estació de l'hospital de Bellvitge, la Fernanda Loor Vera, que ha explicat que "treballo des des fa poc a l'hospital de Bellvitge i m'he adonat que donar sang és molt necessari per poder ajudar altre gent".

Ángel Moreno Rey és donant habitual "i, a més, soc del grup 0 (-), així que amb la meva sang poden fer transfusions a qualsevol altre grup, així que com que només son 15 o 20 minuts, la punxada no fa mal i es un benefici per a molta gent, doncs dono sang 4 vegades l'any".

La Yasmina Mera Zaouyati, una jove que ha donat sang per primera vegada, ha apel·lat a la solidaritat cívica: "Aquesta sang potser la necessitaràs tu o alguna persona que t'importa i algú ho haurà fet per ajudar-te, així que cal que tothom hi col·labori", ha dit.

El Banc de Sang i Teixits recorda que fins i tot les persones que hagin passat la Covid poden donar sang 4 setmanes després i que haver rebut la vacuna tampoc no és cap escull per donar sang. Isabel González Medina, del Banc de Sang i Teixits, ha indicat que "passades 48 hores, com amb qualsevol altre vacuna, es pot donar sang sense cap problema".

Pot donar sang qualsevol persona, tret de dones embarassades, en bon estat de salut, entre 18 i 70 anys i que pesi 50 quilos o més. Els homes poden fer-ho 4 vegades l’any i les dones 3, cada 2 mesos.

Es pot donar sang als hospitals de referència, com l’hospital de Bellvitge, i a l’Hospitalet, a més, a les unitats mòbils que l’Associació de Donants de Sang instal•la als diversos barris de la ciutat.