• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Segona jornada d'homenatge a les treballadores de Can Trinxet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 23. 07. 2021

Segona jornada d'espectacles a Can Trinxet en l'homenatge a les 1.500 dones que hi van treballar

'Violetas' reivindica el paper de la dona en el circ, trencant estereotips i els rols de gènere

Can Trinxet va acollir ahir la segona jornada d'homenatge a les més de 1.500 dones que van treballar al recinte industrial amb una actuació de circ protagonitzat exclusivament per dones. Un espectacle que va tenir una protagonista destacada, l'Esperanza, hospitalenca d'adopció, de vuitanta-cinc anys i que va rebre el reconeixement del públic. 

El cabaret multidisciplinari 'Violetas' ha estat el segon espectacle dedicat a les treballadores de l'antiga fàbrica tèxtil. Amb un elenc format per dones artistes, que van dedicar l'actuació a l'Esperanza, alhora que protesten contra el masclisme que també es produeix al món de l'espectacle. Gina "La Churry" Segura, és la mestra de cerimònies de l'espectacle.

Segura assenyala que "ja estem cansades de veure com les programacions de circ de Catalunya i de la resta d'Espanya hi ha una major presència d'homes que de dones, però amb aquest tipus de propostes demostrem que som igual de vàlides".

Un show amb molts dels elements clàssics del circ, però on es trenquen els estereotips i els rols que tradicionalment s'han adjudicat a la dona. Així ho reivindica Maria Cavagnero, que expresa el seu talent a través del cos i la dansa amb la roda cyr, que reitera que "no només som l'acompanyant de l'home en les actuacions. Hi ha un munt d'artistes dones amb un talent enorme i fem una passa endavant".

Però no sols el mateix espectacle, sinó que amb 'Violetas' recorden que hi ha tot un treball previ, una trajectòria i formació, que sovint s'oblida i també es masculinitza. De fet, tal com explica Jesica Arpin, bicicleta acrobàtica a l'espectacle, "el que es veu és només el producte final, abans hi ha tota una tasca a l'ombra, que va de l'assaig a la gestió".

Un acte que va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Núria Marín i del regidor de Cultura, David Quirós, que van reconèixer també l'exemple de l'Esperanza. Amb aquesta actuació conclou l'homenatge a les dones dins de les activitats del Summer Experience.