• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Prevenció i suport en salut mental en el lleure estival

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 23. 07. 2021

Prevenció i suport en salut mental en el lleure estival

Les activitats per a infants i joves de la ciutat compten amb el suport de psicòlegs

El programa de suport i prevenció a la salut mental d'infants i joves en el lleure educatiu estival ha estat impulsat des de l’Ajuntament amb la col·laboració de la Fundació Orienta. Sorgeix després de constatar els efectes de la pandèmia en la salut mental d’infant i joves. Els psicòlegs han establert un calendari de trobades en cadascun del casals d’estiu i dels espais oberts de la ciutat. 

Amb l’objectiu de poder prevenir i detectar situacions que vagin més enllà del malestar emocional, s’ha posat en marxa aquest programa que ofereix un curs de prevenció de salut mental a 200 monitors i educadors de lleure de la ciutat, a més del suport dels professionals de la psicologia. TV de L’Hospitalet ha visitat avui un dels casals d’estiu, a l’Escola Marius Torres, de Collblanc, on s'ha posat en marxa aquesta inciativa.

La Cristina Delgado, és una de las psicòlogues de la Fundació Orienta que durant aquest estiu visita els diferents casals i esplais de la ciutat amb l’objectiu de fer un seguiment de la salut mental dels infants i joves. La Cristina ha explicat que “porto unes dies analitzant i fent diferents trobades amb cadascun dels casals d’estiu i en general no hem trobat casos molt greus sinó petits conflictes a casa que generaven angoixa als joves i s’han solucionat amb una mica d’escolta activa”.

Dins d’aquest programa, els 200 educadors i monitors de lleure de la ciutat també han rebut un curs de prevenció de salut mental. Durant aquest curs, que es va fer online, molts d’ells van transmetre la seva preocupació per la dificultat que molts joves tenien a l'hora de gestionar els conflictes.

Brenda Tarragona, directora assistencial de la Fundació Orienta, ha explicat que “els participants de les formacions ens van explicar que ja tenien joves amb autolesions i amb dificultats per gestionar els conflictes, fins i tot algun cas de pensament de suïcidi”.

De la seva banda, el tinent d’alcalde d’Educació, David Quirós ha assegurat que “reclamarem a la Generalitat la possibilitat de que aquest servei s’allargui més allà de l'estiu. Volem saber com podem mantenir aquestes figures durnat tot l'any ja que al final el que fan és identificar una situació que pot ser delicada i complexa”.

A més dels servei de psicòlegs, els monitors i educadors disposen d’un telèfon de contacte amb un professional per atendre les consultes que puguin sorgir.