• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Les farmàcies de L’H ja dispensen tests d’antígens sense recepta

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 22. 07. 2021

Com es fa correctament el test d'antígens?

La prova pot realitzar-se a casa i els resultats es coneixen als 15 minuts

Ja es poden comprar a les farmàcies els autotest ràpids d'antígens. Es poden comprar sense recepta a qualsevol farmàcia. Calen només 15 minuts per saber el resultat. El test va dirigit a la població general i als assimptomàtics.

El preu de la prova oscil·la entre els 6 i els 10 euros. Aquest tipus de test ràpids són similars als de l’embaràs, un mètode fàcil, ràpid, còmode de fer a casa i econòmic. Cal tenir en compte que el resultat servirà només a títol informatiu.

A la farmàcia Pareto, al barri de Santa Eulàlia fa setmanes que els clients demanden la possibilitat d’adquirir aquestes proves sense recepta, segons ha explicat un dels seus farmacèutics, Lester Hernández. “La veritat és que tenim molta demanda d’aquest tipus de tests. Ja hem venut molts durant aquests dies però amb preinscripció mèdica. Creiem que és una bona eina per descongestionar els centres d’atenció primària”.

Lester ha destacat que “sobretot ha estat la gent jove la que més ha preguntat quan podien comprar aquests tipus de test ràpids. També les mares han vingut a comprar test per fer als seus fills”.

Passos ha seguir a l’hora de realitzar-se un test ràpid d’antígens

1.Girar el tancament del líquid d’extracció per obrir l’envàs i buidar el líquid al tub. Obrir la bossa amb l’hisop (bastonet), subjectan-lo per la part indicada sense manipular el cap.

2.Inserir la punta de l’hisop a no menys de 2,5 cm de la vora de la fossa nassal. Girar l’hisop 3 o 4 vegades al llarg de la mucosa dins del nas, mantenir-lo dins diversos segons. Utilitzant el mateix hisop, s’ha de repetir aquest procés per l’altra fossa nasal.

3.Col·locar l’hisop al tub d’extracció. Enrollat-lo de tres a cinc vegades. Utilitzant el tub per esprémer les restes de mostra que puguin quedar a l’hisop, prement les parets externes del tub. Extreure l'hisop.

4. Posar les gotes del reactiu a dins del tub. Barrejar-ho, esperar un minut i posar unes gotes de la barreja al test (tal com indiquin les instrucciones) 

5. Esperar de 15 a 20 minuts. El test mostrarà si és positiu o negatiu.

Que s'ha de fer si donem positiu?

Aquest tests permeten obtenir un resultat diagnòstic de coronavirus en 15 minuts, tot i que la seva fiabilitat es menor que la de la PCR. Si el resultat del test d'antígens és positiu cal quedar-se a casa, aïllar-se i posar-se en contacte amb el 061 o el CAP, que notificarà el positiu. La persona rebrà una cita per fer-se una PCR o un test d'antígens que certifiqui el contagi. Només les proves que supervisen les autoritats sanitàries són vàlides per poder confirmar la infecció per covid-19.

Si el test dona negatiu significa que la persona no s'ha de preocupar?

Igualment, un resultat negatiu és una fotografia del moment que pot resultar força fugaç i per això es recomana respectar igualment els consells de salut, com mantenir la mascareta posada en cas de no poder garantir la distància mínima amb persones que no són del nucli de convivència. Com que els tests no són oficials, un negatiu no serveix per a documents oficials com ara el passaport covid per moure's entre països de la UE, que els no vacunats amb la pauta completa només poden fer-se a les clíniques i centres de salut acreditats.