• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La velocitat de propagació de la Covid comença a baixar a L'Hospitalet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 22. 07. 2021

La velocitat de propagació de la Covid comença a baixar a L'Hospitalet

La investigadora Adelaida Sarukhan analitza la variant Delta

Les dades sobre l'evolució de la cinquena onada de la pandèmia semblen demostrar que els contagis comencen a estabilitzar-se. A L'Hospitalet, un dels indicadors de la Covid, la velocitat de propagació es troba per sota de l'1, la xifra que marca que la pandèmia retrocedeix. La investigadora Adelaida Sarukhan ha analitzat per a Televisió L'H l'evolució de la cinquena onada. 

La cinquena onada ha estat diferent a la resta. L'explosió de contagis ha estat en poques setmanes tot i que una gran part de la població ja s'havia vacunat. La irrupció de la variant Delta ha estat clau en aquesta expansió del virus.

Majoritària a Catalunya des de fa setmanes, la Delta destaca pel seu alt nivell de contagi, explica Adelaida Sarukhan, investigadora de d'ISBGlobal. «La gent infectada amb la Delta té una càrrega viral fins a 1.000 vegades superior que amb les variants prèvies i per tant la gent infectada és molt més contagiosa», explica.

Amb l'estabilització de casos dels darrers dies, s'espera que la famosa corva es vagi aplanant, tot i que encara la pressió hospitalària es mantindrà com a mínim 15 dies.

Els mitjans de comunicació s'han fet ressò en les darrers setmanes d'altres variants del virus: l'Epsilon, que gairebé ha desaparegut, i també la Lambda. Però per Adelaida Sarukhan, de moment, no són variants que preocupin.

Pel que fa a una possible tercera dosi de les vacunes, Sarukhan creu que no és necessària i que les dues dosis actuals protegeixen bé de la variant Delta.

Sobre una sisena onada, Sarukhan obre aquesta possibilitat ja cap a l'hivern, però creu que serà diferent. «Gràcies a les vacunes l'impacte serà menor. Hi haurà menys hospitalitzacions», diu.

També opina que l'inici del curs escolar no hauria de suposar molts més contagis perquè els col·legis han demostrat que no són una font de transmissió viral.

El govern de la Generalitat perllonga el límit en les reunions

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa setmanal de seguiment de l'evolució de la pandèmia, ha anunciat que la limitació de 10 persones en les reunions i el tancament de l'oci a les 00.30 continuaran durant tot l'estiu.

Sobre el toc de queda, la portaveu ha volgut remarcar que el govern fa la petició al TSJC de manera setmanal, i no per un termini més llarg, perquè "ni podem ni volem normalitzar unes restriccions que sabem que vulneren drets fonamentals."