• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Hospital General renovarà els seus quiròfans

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 07. 2021

L'Hospital General renovarà els seus quiròfans

Les obres comencen a l'agost i continuaran amb la sala de parts

Aquest estiu començarà la primera fase de les obres de l'àrea quirúrgica de l'Hospital General de L'Hospitalet. Es renovaran dos quiròfans i la sala de reanimació. Més endavant, serà el torn de la resta de quiròfans i l'àrea materno-infantil. Les obres s'allargaran fins el 2023, una reforma necessària a l'espera del desitjat nou hospital a Can Rigalt.

Darrere aquesta porta hi ha el bloc quirúrgic de l'Hospital General de L'Hospitalet. Un espai que es reformarà amb les obres que han de començar aquest estiu. En una primera fase es renovaran dos quiròfans i la sala de reanimació. Més endavant, s'adequaran la resta de vuit quiròfans.

"S'adequaran amb nova tecnologia i també amb nova infraestructura" explica el cap de projectes del Consorci Sanitari Integral, Joan Antoni Oliva. "Comportarà més comoditat pels professionals i també un millor control de les infeccions, per tant, una millor assistència als pacients" destaca Oliva.

L'any vinent es remodelarà la unitat del dolor i també un dels espais més emblemàtics de l'Hospital: l'Àrea Materno-Infantil, l'únic lloc a L'Hospitalet on s'atenen els parts. "Intentarem fer-los més grans i, sobretot, humanitzar-los" explica Joan Antoni Oliva sobre la sala de parts.

Les obres s'allargaran fins al 2023 i això suposarà que algunes operacions s'hagin de traslladar a l'Hospital Moisès Broggi a Sant Joan Despí. Aquesta posada a punt de l'Hospital General no és incompatible amb el projecte de nou hospital ideat a Can Rigal i que fa més d'una dècada que es reivindica.

"És un projecte que està viu, però no sabem en quin moment es farà públic" explica Oliva. "Fins que el nou hospital sigui una realitat, a aquest hospital li hem de fer obres de manteniment". 

I fins aquesta desitjada inauguració a Can Rigal, l'Hospital General continua la seva activitat on cada any se superen les deu mil intervencions i s'atenen mil cinc-cents naixements.