• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Inaugurada la nova estació Ernest Lluch de la L5 del Metro

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 25. 07. 2021

Inaugurada la nova estació Ernest Lluch de l'L5 del Metro

El president Aragonès i l'alcaldessa Núria Marín, els primers viatgers

El president Aragonès ha inaugurat la nova estació de metro d'Ernest Lluch. La nova parada de l'L5, entre Collblanc i Pubilla Cases amplia la cobertura de metro a L'Hospitalet i permet un intercanvi més fàcil i ràpid amb el tramvia. En l'acte d'inauguració també ha assistit l'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, el conseller de polítiques digitals, Jordi Puigneró i la filla d'Ernest Lluch, Rosa Lluch.

Les personalitats han validat els primers títols a la nova estació i s'han interessat pel desenvolupament de les obres. Una estrena simbòlica, però que ha servit per donar el tret de sortida a la parada, ja operativa. Posteriorment, s'han realitzat parlaments.

El president Pere Aragonès, qui ha hagut de marxar immediatament cap a l'incendi de la Conca de Barberà, ha posat en relleu l'aposta per la mobilitat sostenible: "Hem de construir un país amb oportunitats per tothom. Volem afrontar la transformació verda i avui fem un pas més en la nostra lluita cap al canvi climàtic".

L'alcaldessa de L'H Núria Marín s'ha mostrat molt satisfeta per la nova estrena, especialment per la possibilitat de connectar la ciutat amb municipis metropolitans d’una manera més ràpida. Tot i això, també ha reivindicat que es pugui posar fil a l’agulla a les obres de l'L9. “És una estació importantíssima, però necessitem connectar els dos grans pols econòmics: el Baix Llobregat i el Vallès”.

Rosa Alarcón, la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona, també vinculada a L’H ha afegit que “l’estació de L’H serà un nou nus d’intercanvi també amb autobusos de l’àrea metropolitana. És un pas més cap a un transport públic, ecològic, accessible i un element d’equitat”.

La parada pren el nom del professor i polític Ernest Lluch, assassinat per ETA l'any 2000. Avui també ha estat un dia especial per la seva família, que ha vist reconeguda una vegada més la seva figura. Rosa Lluch, filla del polític socialista ha donat les gràcies a totes les institucions que ho han fet possible: “Encara arreu del territori es recorda la figura de l’Ernest Lluch. La seva mort va ser impactant, però la companyia que vam sentir des del primer dia, han fet que el pes que hem de portar sigui més lleuger”.

Les obres per a completar aquesta estació, que ja està en funcionament, ha comptat amb una inversió d'uns 18 milions d'euros i se situa pràcticament equidistant entre les de Collblanc i Pubilla Cases. Es tracta de la vintena parada dins del terme municipal de L'Hospitalet, tot i que aquesta té la peculiaritat que una andana pertany a Barcelona i l'altre a L'H.

Ha tancat l'acte el vicepresident de la Generalitat Jordi Puigneró, qui ha explicat que els eixos d’actuació de la seva conselleria implicarien descarbonitzar la mobilitat i apostar pel transport públic: “Aquesta és una inversió de futur. La línia 5 és la segona més utilitzada. És una estació que ens fa d’enllaç entre Barcelona i L’Hospitalet, les dues ciutats més importants del país”.

Es preveu que l'estació d'Ernest Lluch, la número 160 a la xarxa de metro, registri 15.000 viatgers el dia. Transports Metropolitans de Barcelona espera que un 15% d'aquests usuaris realitzin transbord amb la xarxa del tramvia.

De la mateixa manera també s'ha afegit a la xarxa de transports metropolitans una nova parada de l'autobús H8 (Camp Nou-Bon Pastor), que també s'aturarà a Ernest Lluch. TMB espera reforçar aquest "important nus de transport públic ferroviari i d'autobús en un punt estratègic de l'àrea metropolitana".