• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Els Mossos analitzen les xifres de delictes a L'H al primer semestre

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 07. 2021

Els Mossos d'Esquadra de L'H valoren positivament el descens dels delictes a L'H

L'intendent, Montse Estruch, a l'espai L'Entrevista

La cap dels Mossos d'Esquadra de L'Hospitalet, Montse Estruch, ha analitzat les dades en relació amb els delictes comesos en el primer semestre de 2021 a L'H a l'espai L'Entrevista de L'Informatiu, Entre el gener i el juny d'enguany s'han produït un total de 7.918 fets delictius, la qual cosa significa un descens del 14,1% amb relació al mateix període del 2019. 

Estruch, ha analitzat aquestes xifres tot valorant "satisfactòriament les dades, però amb prudència. Veiem que les coses poden canviar molt ràpidament i nosaltres estem molt pendents de com evolucionen".

Són dades que es comparen amb l'any 2019, ja que hi ha una major similitud en l'àmbit delinqüencial que en el primer semestre del 2020, coincidint amb el confinament a causa de la pandèmia de la Covid-19.

La majoria de fets delictius, un 80% són delictes contra el patrimoni, principalment furts, estafes, danys o robatoris amb força a l'interior de vehicles. El nombre total d'aquests delictes, 6.346 el primer trimestre d'enguany, també ha baixat en relació amb el 2019. En un concret són un 18,3%, menys.En una proporció molt menor segueixen els delictes contra les persones, contra la seguretat viària, contra l'ordre públic o contra la salut pública.

La cap dels Mossos ha recordat que la majoria de fets delictius es redueixen, i es mostra especialment satisfeta per dos tipus de delictes que es redueixen: "Els robatoris a l'interior dels domicilis, que es redueixen en un 48,2% i per altra banda, els robatoris que es fan a la via pública amb algun tipus de violència, que es redueixen un 20,8%." Tot i això, Estruch ha incidit en el fet que "encara tenim alguna dada negativa pel que fa a robatoris a l'interior de vehicles i per tant hem de continuar treballant en aquest aspecte".

Segons l'informe de la Junta de Seguretat, s'ha registrat una reducció dels fets delictius, ha augmentat un 4,1% la resolució de casos i un 10,9% el nombre de detencions, que en total han estat 1.508. Malgrat les xifres, la ciutadania continua percebent aquesta sensació de seguretat. Sobre aquesta qüestió, Estruch ha declarat que "estem satisfets de les actuacions policials. Tot i que hem reduït fets, aconseguim saber qui ha fet aquests fets delictius, i això per nosaltres és una satisfacció".

Reitera que "cal continuar treballant i aquesta percepció l'hem de tenir molt present, ja que no només hem de treballar amb dades objectives, sinó que hem de conèixer que preocupa a la ciutadania". Des de Mossos d'Esquadra insisteixen en el fet que "és important seguir coordinant-nos amb la Guàrdia Urbana i d'altres cossos. En aquest sentit ens traslladem tota la informació per millorar l'eficàcia, però sobretot, conèixer que necessita la ciutadania".

Una percepció ciutadana molt relacionada amb les qüestions d'incivisme. I és que el 30% les sancions són relatives al civisme i la convivència, sobretot en l'àmbit dels domicilis i per l'incompliment de les normes i restriccions anti-COVID.

Així, sobre el primer cap de setmana amb confinament nocturn i la seva extensió les properes setmanes, Estruch ha reiterat que "cal fer una tasca pedagógica amb la ciutadania perque coneguin la normativa, tot i així, el passat cap es van aixecar una trentena d'actes per incompliment de les mesures sanitàries. Val a dir, que l'immensa majoria compleix amb la norma".

Al voltant de la detenció d'un jove de 18 anys com a presumpte autor de l'homicidi d'un home fa pocs dies al barri de Sant Josep, la cap dels Mossos a L'Hospitale ha assenyalat que "va ser una disputa entre dos joves i descartem totalment que es tracti d'un assumpte de bandes llatines, de fet, ara per ara no tenim aquesta problemàtica".

En relació als consells de seguretat per a tots els hospitalencs que marxin de vacances, la cap dels Mossos va incidir en els recordatoris que es realitzen any rere any, assenyalant que "encara que sortim per uns minuts, tanquem en clau, o no fem ostentació de que sortim de vacances, així com demanar als veïns que puguin recollir el nostre correu de la bústia. Són petites accions que redueixen les oportunitats als lladres."